Σε λιγότερο από 24 ώρες τα πρώτα ψηφοδέλτια θα μπουν στον φάκελο και θα πέσουν στην κάλπη του ΠαΣοΚ. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος.

Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας ακονίζουν τα ξίφη τους για την τελευταία πράξη της μονομαχίας που ξεκινάει στις 07:00 το πρωί της Κυριακής στα εκλογικά τμήματα της χώρας. Η αγωνία στα επιτελεία των δύο μονομάχων κορυφώνεται και οι κόποι των τελευταίων τεσσάρων μηνών, θα αποδώσουν καρπούς μόνο για το ένα από τα δύο στρατόπεδα.

Η μάχη των στηρίξεων

Στη μάχη αυτή ρίχτηκαν και τα ιστορικά στελέχη της παράταξης, με τον Απόστολο Κακλαμάνη, έναν από τους συνιδρυτές του ΠαΣοΚ να κάνει δήλωση στήριξης υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως νωρίτερα είχε κάνει και ο ευρωβουλευτής Γιάννης Μανιάτης. Στο πλευρό του Χάρη Δούκα στοιχήθηκε ο ευρωβουλευτής και γιος του ιδρυτή του ΠαΣοΚ Νίκος Παπανδρέου, αλλά και σύζυγος της Φώφης Γεννηματά Ανδρέας Τσούνης.

Επιπρόσθετα, επιτελάρχες των δύο υποψηφίων προσπαθούν να βρουν δίαυλο επικοινωνίας με τους «λοχαγούς» του Παύλου Γερουλάνου και της Άννας Διαμαντοπούλου, προκειμένου να εξασφαλίσουν στήριξη σημαντικών στελεχών ανά την Ελλάδα για τον δεύτερο γύρο. Οι δύο αυτοί συνυποψήφιοι δεν έδωσαν κάποια στήριξη, για αυτό η μάχη για να κερδηθούν τα χαμηλόβαθμα στελέχη τους είναι μεγάλη.

Οι τελευταίες κινήσεις

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από την εκλογική του περιφέρεια τη Θεσσαλονίκη, μίλησε στους υποστηρικτές τους και προσπάθησε να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του. Κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στις κάλπες και τόνισε χαρακτηριστικά πως «μπροστά μας είναι ο δρόμος της νέας μεγάλης Αλλαγής, της νέας νίκης».

Σήμερα (12/10) το πρωί θα βρεθεί στη Λάρισα και το απόγευμα θα μιλήσει στα Ιωάννινα, πραγματοποιώντας τα τελευταία του χιλιόμετρα σε μία διαδρομή που ξεκίνησε ουσιαστικά το βράδυ των ευρωεκλογών, όταν και τον αμφισβήτησαν.

Ο Χάρης Δούκας έδωσε στη δημοσιότητα το τελευταίο του εκλογικό σποτ, μέσα από τους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αργότερα, πραγματοποίησε τηλεοπτική συνέντευξη στην οποία δήλωσε μεταξύ άλλων πως «πιστεύω βαθιά στην ανατροπή» στελνοντας με αυτό τον τρόπο το δικό του μήνυμα νίκης στους υποστηρικτές του.

Σήμερα, θα παρευρεθεί στην τελετή έπαρσης της σημαίας στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, καθώς είναι η επέτειος από την απελευθέρωση της Αθήνας από τα στρατεύματα της γερμανικής κατοχής. Αργότερα θα παρευρεθεί στην κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη.

Κόντρα για τα SMS

Ωστόσο τις τελευταίες ώρες έχει προκύψει θέμα με το βραδινό πρόγραμμα του Χάρη Δούκα, καθώς έχουν σταλεί μηνύματα με το όνομα του που καλούν τον κόσμο μετά τις 20:00 στην «Κολοκοτρώνη 3».

Στο συγκεκριμένο μέρος είναι τα γραφεία του Παύλου Γερουλανου. Στο σημείο αυτό έκανε ο κ Γερουλανος και τις δηλώσεις του το βράδυ των εκλογών. Με αφορμή αυτό το μήνυμα έχει ξεσπάσει πόλεμος στο διαδίκτυο μεταξύ στελεχών που υποστήριξαν τον Παύλο Γερουλάνο και αυτών που είναι στο πλευρό του Χάρη Δούκα ανταλλάσοντας κατηγορίες περί ηθικής και ελευθερίας.

Οι πιο ψύχραιμοι με τους πιο ψυχραιμος ωστόσο να κάνουν λόγο «για τις τελευταίες ωδίνες» ενός τοκετού που θα διεξαχθεί την Κυριακή.