Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι του Σαββάτου με όσα κωμικοτραγικά έγιναν για να υπάρξει απαρτία και οι καταγγελίες που ακολούθησαν απλά επιβεβαίωσαν το προφανές εδώ και καιρό: ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε τροχιά διάσπασης και διάλυσης.

Κανένα περιθώριο συνεννόησης, έστω στοιχειώδους για τα αυτονόητα μεταξύ των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη και της ομάδας των 87, και οριστική απόφαση όπως προκύπτει για ρήξη και αναπόφευκτα επιταχύνεται η διαδικασία της διάσπασης.

Ουδεμία κατανόηση των πολιτικών συνθηκών και της ραγδαίας απαξίωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και εμφανής διάθεση πολιτικής αυτοκτονίας.

Μοιραίοι και όχι άβουλοι, αλλά αποφασισμένοι να φθάσουν στο οριστικό διαζύγιο. Εξάλλου εδώ και μήνες η συγκατοίκηση ήταν μια αρρωστημένη κατάσταση που έτρωγε τις σάρκες του ΣΥΡΙΖΑ που πλέον διολισθαίνει όλο και πιο κάτω.

Και αυτή η κατάσταση με όσα καταγράφηκαν στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ανέμεναν έως και τρεις ώρες περίπου μέλη της ΚΕ να έρθουν αφού είχαν προηγηθεί τηλεφωνήματα για να υπάρξει απαρτία- αποτελεί την πλήρη γελοιοποίηση και απαξίωση του κόμματος που κυβέρνησε την κρίσιμη περίοδο 2015-2019.

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες σε όλα τα επίπεδα και πλέον έχει πολλές πιθανότητες το σενάριο της αποχώρησης και βουλευτών από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κάτι που θα φέρει το ΠαΣοΚ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με όλα αυτά το τραίνο της διάσπασης σφύριξε. Και η μάχη είναι ποιος θα πάρει τον μουτζούρη της διάσπασης.