Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής: Η «ώρα ΠαΣοΚ» στον επόμενο τόνο

Το στοίχημα της αντιπολιτευτικής ηγεμονίας - Οι κάλπες - Οι κωδικοί «Παύλος» και «Αννα» - Η αποδρομή του ΣΥΡΙΖΑ - Η μάχη σε κέντρο και δεξιά για τη ΝΔ.

Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί:

Η «ώρα ΠαΣοΚ» στον επόμενο τόνο

Το στοίχημα της αντιπολιτευτικής ηγεμονίας

  • Οι κάλπες
  • Οι κωδικοί «Παύλος» και «Αννα»
  • Η αποδρομή του ΣΥΡΙΖΑ
  • Η μάχη σε κέντρο και δεξιά για τη ΝΔ

Καθώς το ΠαΣοΚ ολοκληρώνει σήμερα τη διαδικασία εκλογής της νέας του ηγεσίας, το ενδιαφέρον στρέφεται στην επόμενη μέρα και στη δυνατότητα του κόμματος να εδραιωθεί ως κυρίαρχη δύναμη στον χώρο της αντιπολίτευσης.

Κρίσιμο στοιχείο ως προς αυτό θεωρείται η συγκρότηση μιας ηγετικής ομάδας με στελέχη που «έχτισαν» πολιτικό κεφάλαιο στις εσωκομματικές κάλπες, δεδομένης και της φάσης αποδρομής στην οποία φαίνεται να έχει εισέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα, η ΝΔ αντιμετωπίζει ρηγματώσεις στα δεξιά της, με το παρασκήνιο της συνάντησης των κ.κ. Μητσοτάκη και Δένδια στα Χανιά να αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Το Βήμα: Τρικυμία σε ποτήρι – Του Ι.Κ. Πρετεντέρη

Το φθινόπωρο εξελίσσεται με μια μάλλον απροσδόκητη αναταραχή στο εσωτερικό των κομμάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κλυδωνίζεται στα πρόθυρα της αποσύνθεσης. Το ΠαΣοΚ εκλέγει σήμερα αρχηγό και θα δούμε τι επιφυλάσσει η συνέχεια. Ακόμη και η ΝΔ καταγράφει γκρίνιες και δυσαρέσκειες στο στρατόπεδό της.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις εξελίξεις. Αλλά προς το παρόν πρόκειται μάλλον για τρικυμίες σε ένα ποτήρι νερό.

Οχι μόνο επειδή η πολιτική σταθερότητα δεν φαίνεται να απειλείται. Αλλά και επειδή η αναταραχή περιορίζεται στο εσωτερικό των κομμάτων χωρίς να διαμορφώνει νέους συσχετισμούς. Χωρίς να μεταβάλλει δηλαδή τα πολιτικά δεδομένα.

Tυφώνας «Μίλτον»

Οι 7 πληγές της κλιματικής κρίσης

Μέση Ανατολή

Οι πρωταγωνιστές των άκρων στο γεωπολιτικό ναρκοπέδιο

Δικαιοσύνη

Οι ανεκτέλεστες αποφάσεις και η μεγάλη δίκη που καθυστερεί

Ανισότητες

Στα χέρια λίγων τα οφέλη της Τεχνητής Νοημοσύνης

Όλες οι προτάσεις για το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο

Χτίζοντας επί χάρτου την Αθήνα του 2040

Παρεμβάσεις

  • Τζον Μπόλτον, Πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας ΗΠΑ
  • Αντώνης Μανιτάκης, Ομότιμος καθηγητής, ΑΠΘ
  • Γκίκας Χαρδούβελης, Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της ΕΕΤ
  • Γκίντεον Λέβι, Δημοσιογράφος και συγγραφέας

Νέες Εποχές: Το φθινόπωρο των χρυσανθέμων

Η φθινοπωρινή μελαγχολία και τα χρώματα της εποχής στον καμβά των μεγάλων ζωγράφων.

«Still Life of Chrysanthemums», 1928. Η Ιντα Τζόλι Κρόλεϊ καταφέρνει να αποδώσει την ομορφιά των χρυσανθέμων με έναν τρόπο που αναδεικνύει την ηρεμία και τη γαλήνη της φύσης.

«Ισως είναι καιρός για επανεκκίνηση»

Τι κάνει κάποιος όταν τελειώνει ο εργασιακός του βίος; Ιδού μερικές προτάσεις για να «γεμίσει το κενό».

Μαζί με το Βήμα,

Στις 13 Οκτωβρίου το «Βήμα της Κυριακής» κυκλοφορεί με συναρπαστικές προσφορές μεταξύ των οποίων « Αρκάς: To Σημειωματάριο του Φθινοπώρου», το περιοδικό Grace, η εφημερίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και όπως κάθε Κυριακή, ΒΗΜΑgazino.

ΑΡΚΑΣ: ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ

Μια συλλεκτική έκδοση με τις πιο εμβληματικές δημιουργίες του κορυφαίου Έλληνα κομίστα:

80 ξεκαρδιστικά σκίτσα από τις πιο θρυλικές ιστορίες του Αρκά : Θανασάκης, Φεβρουάριος, Ζευγάρια, Ξυπνάς μέσα μου το ζώο, Ζαχαρίας και Θηρία ενήμερα!
Ένα εξαιρετικό σπιράλ σημειωματάριο, 160 σελίδων που περιλαμβάνει: ετήσιο ημερολόγιο, παγκόσμιες ημέρες, εορτολόγιο, χρήσιμα τηλέφωνα.
Ο Αρκάς, ο ακούραστος Έλληνας κομίστας κατορθώνει τα τελευταία 40 χρόνια να αποτυπώνει στα σκίτσα του τον γέλιο και τον προβληματισμό. Το πολύτροπο, ανελέητο, δηκτικό και πνευματώδες χιούμορ του συγκεντρώνει τον θαυμασμό όλων. Τόσο εκείνων που τον γνώρισαν από τα πρώτα έργα του όσο και των νεότερων που έγινε ο αγαπημένος τους κομίστας για τις ατάκες των ηρώων τους και το συχνά φλεγματικό τρόπο αντιμετώπισης των καθημερινών δυσκολιών.

GRACE: Αφιερωμένο στο ελληνικό θέατρο

Τα τέσσερα εμβληματικά εξώφυλλα της τέταρτης έκδοσης (με πρωταγωνιστές τους: Μάρω Κοντού, Κάτια Δανδουλάκη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Λένα Παπαληγούρα, Έλλη Τρίγγου, Γιάννη Στάνκογλου, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Σταμάτη Φασουλή, Χρήστο Λούλη, Νίκο Κουρή, Γιώργο Χρυσοστόμου, Μιχάλη Σαράντη) είναι αφιερωμένα στο ελληνικό θέατρο με μια ιστορική συνάντηση πολυάριθμων προσωπικοτήτων και εκπροσώπων του, για πρώτη φορά σε γυναικείο περιοδικό.

Από τον φακό του GRACE περνάνε 12 κορυφαίοι Έλληνες ηθοποιοί κάθε γενιάς και μας μιλούν για την αγάπη τους για την τέχνη της υποκριτικής και τα μελλοντικά τους σχέδια.

Ακόμα περνάμε 24 ώρες με τη Μιμή Ντενίση που αποκλειστικά μας «ξεναγεί» στην καθημερινότητά της.

Στις σελίδες του τεύχους φιλοξενείται και η Ζωζώ Σαπουτζάκη, μία γυναίκα- θρύλος του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου, η οποία φωτογραφίζεται αποκλειστικά για το GRACE και μας μιλά για όλη της την πορεία και τη ζωή.

Η Εφημερίδα ΟΠΑ News

Με ειδικό αφιέρωμα το ζήτημα της ηγεσίας: πως διοικούνται οι οργανισμοί τον 21ο αιώνα.

Και ΒΗΜΑGAZINO

Η ιδρύτρια της “Breathe Hellas”, Τατιάνα Μπλάτνικ, μιλάει για το σημαντικό έργο της που αφορά κυρίως τους νέους, την καμπάνια “The Uniform of Hope”, στην οποία συμμετείχαν κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού και εξομολογείται στην αποκλειστική συνέντευξή της στο “BHMAGAZINO” ότι η ενασχόλησή της με την ψυχική υγεία, υπήρξε θεραπευτική για την ίδια.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.