Γερμανία: Δεξαμενόπλοιο τυλίχθηκε στις φλόγες στα ανοιχτά του Ροστόκ – Σώοι οι επτά ναυτικοί

Συνεχίζει να καίει η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί στο μηχανοστάσιο του δεξαμενόπλοιου.

Ένα δεξαμενόπλοιο τυλίχθηκε στις φλόγες σήμερα ενώ έπλεε στη Βαλτική, στα ανοιχτά του λιμανιού του Ροστόκ, στη Γερμανία. Οι επτά ναυτικοί που επέβαιναν σε αυτό διασώθηκαν αλλά η πυρκαγιά δεν έχει σβηστεί ακόμη.

«Το μηχανοστάσιο του δεξαμενόπλοιου Annika συνεχίζει να καίγεται» ανέφερε σε νεότερη ανακοίνωσή της η Κεντρική Διοίκηση για επείγοντα περιστατικά στη θάλασσα. Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να συνεχιστεί η προσπάθεια κατάσβεσης «στην ξηρά», στο Ροστόκ, όπου θα ρυμουλκυθεί το πλοίο.

Το Annika κρίνεται προς το παρόν «σταθερό».

Σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία, το Annika, που φέρει σημαία Γερμανίας και έχει 73 μέτρα μήκος και 12 μέτρα πλάτος, μεταφέρει περίπου 640 τόνους πετρελαίου.

Νωρίς το πρωί εκδηλώθηκε φωτιά στο μηχανοστάσιό του, ενώ βρισκόταν στον κόλπο του Μεκλεμβούργου. Γύρω στις 9.15, τοπική ώρα, σημειώθηκε μια ισχυρή έκρηξη και μαύρος καπνός υψώθηκε από το πλοίο, ανέφερε η τοπική εφημερίδα Ostseezeitung επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες.

Σε ένα βίντεο που δημοσιοποίησε στον ιστότοπό της η εφημερίδα Bild φαίνεται ένα πυροσβεστικό σκάφος να εκτοξεύει πίδακες νερού στο δεξαμενόπλοιο, απ’ όπου δεν διακρίνονται φλόγες ή καπνός.

Οι επτά ναυτικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Κάποιοι από αυτούς έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Στο πλοίο ανέβηκαν πυροσβέστες που έφτασαν από τα λιμάνια του Ροστόκ και του Κιέλου, για να εκτιμήσουν την κατάσταση. Αναμένονται επίσης ενισχύσεις από το Λίμπεκ.

Οι αρχές απαγόρευσαν την πρόσβαση, από ξηράς και αέρος, σε μια ζώνη 5,5 χιλιομέτρων γύρω από το φλεγόμενο πλοίο.

Τα αίτια της πυρκαγιές διερευνώνται.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.