Αγγλία-Ελλάδα: «Για τον Μπάλντοκ» – Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για τη νίκη της Εθνικής

Η αναμέτρηση Αγγλίας και Ελλάδας και η μεγάλη νίκη της εθνικής στο Γουέμπλεϊ κυριαρχεί στα ξένα ειδησεογραφικά μέσα - Τα περισσότερα τη σχολιάζουν ως ένα φόρο τιμής στον Τζορτζ Μπάλντοκ.

Επική η νίκη της Ελλάδας στον αγώνα με την εθνική της Αγγλίας στο ποδόσφαιρο, αφού κατάφερε να επιβληθεί μέσα στο Γουέμπλεϊ, μόλις μία μέρα μετά το θάνατο του παίκτη της, Τζορτζ Μπάλντοκ.

Ο θρίαμβος της χώρας ήταν γεμάτος συγκίνηση και δάκρυα στον εκλιπόντα.

Τα διεθνή ΜΜΕ δεν θα μπορούσαν να μην σχολιάσουν την τεράστια αυτή νίκη της Ελλάδας επί των φιναλίστ των δύο τελευταίων Euro. Διθυραμβικά τα σχόλια για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, σκληρή κριτική για την Εθνική Αγγλίας.

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για τον αγώνα «Ελλάδα – Αγγλία»

«Η Ελλάδα «έδωσε τα πάντα» για τον Μπάλντοκ στη νίκη επί της Αγγλίας», γράφει χαρακτηριστικά το BBC Sports.

«Το τακτικό όνειρο του Lee Carsley τελειώνει σε μια από τις πιο ταπεινωτικές νύχτες της Αγγλίας», αναφέρει η The Telegraph.

«Αγγλία 1-2 Ελλάδα: Τα δύο γκολ του Βαγγέλη Παυλίδη ζαλίζουν το Γουέμπλεϊ και προκαλεί ζημιές στις ελπίδες του Λι Κάρσλεϊ να γίνει ομοσπονδιακός», σημειώνει το Sky Sports.

«Τροχαίο: Αγγλία 1 – Ελλάδα 2: Η τολμηρή τακτική του Lee Carsley αποτυγχάνει άσχημα, καθώς η οδύνη χαρίζει στους φιλοξενούμενους την πρώτη νίκη επί των Τριών Λιονταριών», υπογραμμίζει δεικτικά από την πλευρά της η The Sun.

«Η Ελλάδα κατέγραψε ιστορική νίκη επί της Αγγλίας για να επαναφέρει στον Lee Carsley στην πραγματικότητα», επισημάνει ο The Guardian.

«Η ελληνική τραγωδία της Αγγλίας: Η Αγγλία ήταν ένα άμορφο χάος κατά τη διάρκεια της ήττας της από την Ελλάδα με 2-1 – ο Lee Carsley φαινόταν να πορεύεται για τη στέψη του ως διάδοχος του Gareth Southgate, αλλά αυτό ήταν ένα άσχημο παραπάτημα», τονίζει η Daily Mail.

«Το αποτυχημένο πείραμα της Αγγλίας δίνει μια απάντηση στον Lee Carsley – αλλά ρωτάει κάτι άλλο γι’ αυτόν», γράφει το Independent.

«Αγγλία 1 – Ελλάδα 2: Η αφύπνιση του Κάρσλεϊ, το αμυντικό άγχος και ο φόρος τιμής στον Μπάλντοκ», γράφει το The Athletic.

Οι κορυφαίες στιγμές του αγώνα «Ελλάδα – Αγγλία»

Το ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ιδανικό για την Ελλάδα.

  • Στο 49ο λεπτό το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε κεφάλι στο σκορ με μία περίτεχνη ενέργεια του Βαγγέλη Παυλίδη. Όλα ξεκίνησαν από τον Κουλιεράκη που άφησε την άμυνα και έφτασε μέχρι την επίθεση, πασάροντας στον φορ της Μπενφίκα, ο οποίος απέφυγε τους Άγγλους αμυντικούς και πλάσαρε τον Πίκφορντ για το 1-0.

Το γκολ έδωσε ορμή στους Έλληνες παίκτες που κυριάρχησαν στη συνέχεια και απείλησαν κι άλλες φορές, με τους Άγγλους να μη ξέρουν… από πού τους ήρθε.

  • Μετά το 60′ η Αγγλία άρχισε να συνέρχεται και σε αυτό έπαιξε ρόλο η είσοδος του Ουότκινς στο παιχνίδι. Μάλιστα στην πρώτη του επαφή με την μπάλα απείλησε με σουτ εντός περιοχής για το 1-1, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η αντίδραση της Αγγλίας

Η Αγγλία πίεσε με την πάροδο του χρόνου και ήταν απολύτως φυσιολογικό, όπως ήταν φυσιολογική η αντίδραση του Γιοβάνοβιτς με τις σωστές αλλαγές από τον πάγκο.

Η Ελλάδα έπαιζε στον κενό χώρο τις αντεπιθέσεις, δύο φορές σκόραρε με Τζόλη και Παυλίδη, αλλά τα γκολ ακυρώθηκαν ως οφσάιντ και λίγο ήθελε για να γράψουμε ιστορία.

  • Τόσο όσο βρήκε την μπάλα ο Βλαχοδήμος στο σουτ του Μπέλιγχαμ, ο οποίος στο 87ο λεπτό έφερε το ματς στα ίσια.

Η Ελλαδάρα του Γιοβάνοβιτς, όμως και δη ο Βαγγέλης Παυλίδης δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.

  • Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων η επιμονή και η υπομονή έφεραν το δεύτερο προσωπικό τέρμα του επιθετικού της Μπενφίκα, ο οποίος έγραψε ιστορία όπως ιστορία έγραψε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μέσα στο σπίτι των Άγγλων.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο οποίος διεξήχθη κάτω από τη βαριά σκιά της απώλειας του Μπάλντοκ, τιμήθηκε η μνήμη του διεθνή ποδοσφαιριστή.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.