Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα (11/10) τα δύο αδέλφια 17 και 19 ετών που σκότωσαν στην Κυψέλη τον ξάδελφό τους, γιατί, όπως ισχυρίζονται, τους βίαζε από παιδιά. Σήμερα θα δικαστούν από το Αυτόφωρο και οι γονείς τους, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.

«Τους είδα για πρώτη φορά χθες το βράδυ. Σοκαρίστηκα. Είναι μωρά παιδιά. Εκείνο που είναι συγκλονιστικό, είναι ότι οι αστυνομικοί που τους φιλοξενούν είναι συγκινημένοι μαζί τους […] Είναι συγκινητική και η κατάθεση του αστυνομικού από εκείνη την ημέρα» είπε στον ΑΝΤ1. «Έχουμε δυο μωρά παιδιά που από ηλικίας 4-6 ετών κουβαλούν ένα τραύμα» τόνισε μεταξύ άλλων και επΙσήμανε πως πρόκειται για «μία οικογένεια υπόδειγμα».

«Τον τελευταίο χρόνο, η κατάσταση στο σπίτι ήταν ανυπόφορη» είπε ο κ. Κούγιας και περιέγραψε, για πρώτη φορά, ότι τα δύο παιδιά τον τελευταίο χρόνο ήθελαν να πάει η υπόθεση βιασμού τους στη Δικαιοσύνη, όμως ο πατέρας διαφωνούσε, καθώς ο άνδρας που δολοφονήθηκε είναι γιος του αδερφού του.

Τι θα πουν στον ανακριτή

«Η οικογένεια αυτή είναι μια συγκλονισμένη οικογένεια, είναι πολύ εύκολο με έναν λάθος χειρισμό να διαλυθεί μια οικογένεια» ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος.

Όπως είπε «θα προσπαθήσουμε να πείσουμε την κυρία ανακριτή ότι δεν κινδυνεύει η κοινωνία αν αφεθούν ελεύθερα αυτά τα παιδιά. Η φίλη του 19χρονου, του είπε ότι όλα τα χρόνια της γνωριμίας τους, το θέμα αυτό τον απασχολούσε ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

«Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο»

«Περίπου μία ώρα μετά το περιστατικό, αφού βρέθηκε αυτός ο άνθρωπος τραυματισμένος και στη συνέχεια κατέληξε στο νοσοκομείο, εμφανίστηκαν μαζί με τη μητέρα τους στο ΑΤ αυτοβούλως και ομολόγησαν την πράξη τους», λέει στο MEGA η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Εξήγησαν στους αστυνομικούς ότι κάτι είχε συμβεί στην παιδική τους ηλικία από τον συγκεκριμένο άνθρωπο και έτσι υπήρξε ένας διαπληκτισμός και έγινε το περιστατικό. Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο» πρόσθεσε.

«Έχουν δικαίωμα να ζητήσουν να καταθέσουν με ψυχολόγο επειδή μιλάμε για τέτοια αδικήματα, προσβολής γενετησίας αξιοπρέπειας, για να αποδειχτεί αν όντως αυτά που περιγράφουν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», συμπληρώνει.

Από την πλευρά του ο επίτιμος πρόεδρος αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης διευκρίνισε ότι δεν δικαιολογείται ο φόνος με την αυτοδικία.

«Να δούμε τις ποινές. Εκεί που υπάρχουν τέτοιου είδους τραύματα, που δεν επουλώνονται ποτέ… Αν κάποιος βίαζε ένα παιδί, το παιδί αυτό ακόμα και ψυχοθεραπεία να κάνει δε θα μπορέσει να το ξεπεράσει ποτέ. Σε καμία περίπτωση δε θα δικαιολογήσουμε την αυτοδικία και τον φόνο, όμως τα ελαφρυντικά σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να εξετάζονται» τόνισε.