Ιδιαίτερα δυσαρεστημένη είναι η Κουμουνδούρου από τις δηλώσεις του βουλευτή Κιλκίς, Πέτρου Παππά.

Για τον λόγο αυτό, μετά και τη δήλωση του για τον στρατιώτη που παρευρέθηκε σε εκδήλωση της ΚΝΕ, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς τον κάλεσε στο γραφείο του στη Βουλή ζητώντας του να ανασκευάσει άμεσα τα όσα είπε.  Ταυτόχρονα του ζήτησε να πει δημόσια ότι δεσμεύεται από τις θέσεις του κόμματος για τα δικαιώματα των στρατεύσιμων. Ο βουλευτής Κιλκίς είπε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση ότι θα ανασκευάσει.

Πηγές του Νίκου Παππά, σημείωσαν ότι το ποτήρι ξεχείλισε με τη δήλωση του βουλευτή για τον οπλίτη.

Όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, στον βουλευτή δόθηκε «πορτοκαλί κάρτα» και όχι απλά κίτρινη. Σε ερώτηση του Βήματος αν υπάρχει και ενδεχόμενο διαγραφής από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, η απάντηση ήταν ότι «είναι στο τραπέζι» σε περίπτωση που δεν ανασκευάσει.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Κιλκίς δηλώνει ότι «οι θέσεις μου για τα δικαιώματα των οπλιτών ταυτιζόταν και ταυτίζονται με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η κριτική μου αφορούσε το περιεχόμενο της ομιλίας, εφόσον εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος των στρατευμένων νέων, και όχι το δικαίωμα του οπλίτη να συμμετέχει στην διαμαρτυρία».

Είχαν προηγηθεί κι άλλες δηλώσεις του βουλευτή στο παρελθόν που είχαν προκαλέσει δυσφορία. Όπως για παράδειγμα εκείνες  που αφορούσαν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τους ορθόδοξους Εβραίους, αλλά και το να μην είναι αξιωματική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να είναι πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης.