Η επιστολή Αγαπηδάκη στον Αρχιεπίσκοπο – Τι του ζήτησε

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας έγραψε μια επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο, ζητώντας του να υπάρξουν σε όλες τις εκκλησίες, παρότρυνση να γίνουν προληπτικές εξετάσεις.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη, έκανε στη Βουλή μια αποκάλυψη: «Έχω ευρήματα στο στήθος, θέλει παρακολούθηση για να μην εξελιχθεί σε κακοήθεια», είπε. Γιατί όμως έκανε αυτήν την αποκάλυψη; Το είπε ακριβώς «για να ενθαρρύνω τις γυναίκες να μη φοβούνται να κάνουν τη μαστογραφία τους. Η εξέταση αυτή μας κάνει να έχουμε τον έλεγχο και να μπορούμε να προλαμβάνουμε έγκαιρα τα προβλήματα», είπε.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας έγραψε μια επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο, ζητώντας του να υπάρξουν σε όλες τις εκκλησίες, παρότρυνση να γίνουν προληπτικές εξετάσεις (για μαστό, για καρδιά, για παχέος έντερο κλπ.). Το αίτημα της υπουργού εγκρίθηκε από την Ιερά Σύνοδο και θα διαβαστεί σε όλους τους ναούς την Κυριακή 20 Οκτωβρίου.

Η επιστολή της κυρίας Αγαπηδάκη (την οποία εξασφάλισε ο Βηματοδότης) αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μακαριότατε, είναι κοινώς αποδεκτό ότι η Εκκλησία κατέχει έναν εξαιρετικά σημαντικό και διαχρονικά καθοριστικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων στη χώρα μας, παρέχοντας πνευματική καθοδήγηση και υποστήριξη. Ως εκ τούτου, πιστεύω ακράδαντα ότι η συμβολή σας θα μπορούσε να έχει καθοριστική σημασία στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας του Υπουργείου Υγείας για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, όσον αφορά στην πρόληψη σε θέματα υγείας,
ενισχύοντας έτσι την υγεία και την ευημερία. Με απόλυτο σεβασμό προς τον ιερό θεσμό που υπηρετείτε, θα ήθελα να ζητήσω την άδειά σας ώστε, μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής , οι ιερείς στις ενορίες ανά την επικράτεια να αναγνώσουν στους πιστούς ένα σύντομο ενημερωτικό κείμενο…».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.