Βίδες με τόνο και ψητά ντοματίνια
Ένας λαχταριστός συνδυασμός ζυμαρικών με τόνο.
Ένας λαχταριστός συνδυασμός ζυμαρικών με τόνο.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
10λΧρόνος Μαγειρέματος:
40λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 2 μερίδες
- 250 γρ. ζυμαρικά βίδες
- 1 μικρό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
- 500 γρ. ντοματίνια
- 1 κλωναράκι θυμάρι
- ¼ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
- 1 συσκευασία τόνο
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 2 κ.σ. πεκορίνο Αμφιλοχίας
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα ταψί τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά στο σκεύος. Ψήνουμε στους 200°C για 40 λεπτά, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου.
Μόλις ψηθούν τα λαχανικά, τα μεταφέρουμε στον κάδο του πολυκόφτη μαζί με τα υγρά που έχουν βγάλει στο ταψί. Στραγγίζουμε τον τόνο και τον προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά. Τέλος,
ρίχνουμε και το πεκορίνο και πολτοποιούμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αποκτήσει κρεμώδη υφή.Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζουμε κρατώντας λίγο από το νερό όπου έβρασαν και τα επαναφέρουμε στη στεγνή κατσαρόλα.
Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα από ντοματίνια και τόνο και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά. Αν μας φανεί πολύ πηχτή η σάλτσα, την αραιώνουμε με το νερό των ζυμαρικών που κρατήσαμε.
Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε δυο πιάτα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, τρίβουμε λίγο πιπέρι και σερβίρουμε.