Την ώρα που ο τυφώνας Μίλτον «σαρώνει» τη Φλόριντα, αφήνοντας πίσω του νεκρούς και μεγάλες υλικές καταστροφές, η Taylor Swift αποφάσισε να κάνει μία μεγάλη δωρεά για τους πληγέντες. Η διάσημη και αγαπημένη του κοινού τραγουδίστρια, όπως έγινε γνωστό πρόκειται να δώσει 5 εκατομμύρια δολάρια σε μη κερδοσκοπική οργάνωση.

Η Feeding America δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια δήλωση της CEO, Claire Babineaux-Fontenot, επιβεβαιώνοντας επίσημα τη «γενναιόδωρη δωρεά» της καλλιτέχνιδας. Μάλιστα, διευκρινίζεται πως το ποσό θα κατανεμηθεί και στους πληγέντες από τον τυφώνα Χέλεν.

Η δήλωση για τη δωρεά της Taylor Swift

«Είμαστε απίστευτα ευγνώμονες στην Taylor Swift για τη γενναιόδωρη δωρεά της 5 εκατομμυρίων δολαρίων στις προσπάθειες ανακούφισης των τυφώνων Χέλεν και Μίλτον», έγραφε η ανάρτηση στο Instagram.

Παράλληλα, σημείωνε πως, «αυτή η συνεισφορά θα βοηθήσει τις κοινότητες να ανοικοδομήσουν και να ανακάμψουν, παρέχοντας βασική τροφή, καθαρό νερό και προμήθειες στους ανθρώπους που επλήγησαν από αυτές τις καταστροφικές καταιγίδες».

Η δήλωση συνέχιζε αναφέροντας πως «μαζί, μπορούμε να έχουμε πραγματικό αντίκτυπο στην υποστήριξη των οικογενειών, καθώς αντιμετωπίζουν αυτές τις προκλήσεις. Ευχαριστώ, Taylor, που στάθηκες μαζί μας στο κίνημα για τον τερματισμό της πείνας και για τη βοήθεια των κοινοτήτων που έχουν ανάγκη».

Άλλες δωρεές της Taylor Swift

Η Taylor Swift, η οποία ανακηρύχθηκε ως η πλουσιότερη γυναίκα μουσικός, έχει προβεί και σε άλλες δωρεές.

Η ίδια είχε καταβάλει το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων για τους πληγέντες μετά από καταιγίδες, στο Τενεσί τον Δεκέμβριο του 2023. Αντίστοιχα, είχε δώσει 100.000 δολαρίων στην οικογένεια 44χρονης γυναίκας που σκοτώθηκε στην παρέλαση Super Bowl των Αρχηγών του Κάνσας, τον Φεβρουάριο του 2024.

Την ίδια στιγμή, στη διάρκεια της περιοδείας της «Eras» έγινε πρωτοσέλιδο λόγω της φιλανθρωπιστικής της δράσης. Ειδικότερα, η Taylor Swift υποστήριξε τοπικές τράπεζες τροφίμων σε όλο τον κόσμο.

Τέλος, η καλλιτέχνιδα της ποπ μουσικής σκηνής μοίρασε πάνω από 55 εκατομμύρια δολάρια σε μπόνους στην μπάντα της. Σαφέστερα, η ίδια φρόντισε όλοι οι χορευτές της, οι ριγκέρ, τεχνικοί ήχου, και άλλοι, να έχουν την «τιμητική» τους.