Ο τυφώνας Μίλτον πλησιάζει στις ακτές της Φλόριντα και ήδη εκατομμύρια κάτοικοι έχουν εκκενώσει την περιοχή. Οι ειδικοί έχουν επισημάνει τους κινδύνους που υπάρχουν και ειδικά η περιοχή της Τάμπα αναμένεται να «χτυπηθεί» με σφοδρότητα.

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση αυτή που θα βιώσουν οι κάτοικοι των περιοχών στη Φλόριντα. Είναι ένας τυφώνας ο οποίος κάθε δεκαπέντε – είκοσι χρόνια θα χτυπήσει με τέτοια σφοδρότητα αυτά τα τμήματα και βλέπουμε να λαμβάνουν χώρα τέτοιου είδους φαινόμενα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή» ανέφερε αρχικά ο Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας στο MEGA.

Στη συνέχεια στάθηκε σε δύο στοιχεία τα οποία δείχνουν την επικινδυνότητα του φαινομένου: «Να σας δώσω δύο στοιχεία. Το πρώτο είναι ότι θα πέσουν τουλάχιστον 300 με 400 χιλιοστά νερού μέσα σε λίγες ώρες. Άρα, μπορούμε να καταλάβουμε τη σφοδρότητα του φαινομένου. Το δεύτερο είναι ότι θα έχουμε ανέμους που θα ξεπεράσουν τα 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Μπορεί να καταστεί σαφές πόσο δύσκολη θα είναι η κατάσταση με τον συνδυασμό αυτών των δύο φαινομένων. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Τα μέρη αυτά θα βιώσουν τη σφοδρότητα της φύσης όσο δεν την έχουν βιώσει τα τελευταία 20 χρόνια».

Τέλος, επεσήμανε ότι όπως όλα δείχνουν οι προβλέψεις των ειδικών θα επαληθευτούν: «Μάλλον είναι αληθινά τα λόγια τους. Απεύχομαι να δούμε τέτοιες εικόνες. Μακάρι να εξασθενίσει το φαινόμενο όσο θα πλησιάζει τις ακτές. Ωστόσο, οι δυτικές ακτές της Φλόριντα που θα δεχτούν το πρώτο μπάσιμο του τυφώνα που θα δώσει ισχυρούς ανέμους που θα ξεπεράσουν τα δώδεκα μποφόρ, είναι περιοχές που θα αντιμετωπίσουν πολλά και εκτεταμένα προβλήματα. Αν τα προγνωστικά μοντέλα επιβεβαιωθούν θα είναι μια ακραία κατάσταση την οποία θα βιώσουν όλες αυτές οι περιοχές».