Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ εμφανίστηκε σήμερα να λέει ότι τα αντίποινα του Ισραήλ εναντίον του Ιράν για την πυραυλική του επίθεση θα είναι «θανατηφόρα, ακριβή και αναπάντεχα», σε βίντεο που δημοσιεύτηκε σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Αφού περιέγραψε την πυραυλική επίθεση του Ιράν την 1η Οκτωβρίου ως αποτυχημένη, ο Γκάλαντ δήλωσε: «Οποιοσδήποτε μας επιτίθεται, θα πληγεί και θα πληρώσει ένα τίμημα. Η επίθεσή μας θα είναι θανατηφόρα, ακριβής και πάνω απ’ όλα αναπάντεχη, δεν θα καταλάβουν τι συνέβη και πώς συνέβη, θα δουν τα αποτελέσματα», τόνισε.

Παράλληλα, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού, στρατηγός Χερτσί Χαλεβί προειδοποίησε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να πλήττει «ακατάπαυστα» τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

«Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε σφοδρά τη Χεζμπολάχ, χωρίς να της αφήσουμε την παραμικρή ανάπαυλα, ούτε την παραμικρή ευκαιρία να ανακάμψει» μετά τη «σημαντική ζημιά που (της) προκαλέσαμε» ανέφερε ο στρατηγός Χέρτσι Χαλέβι σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον στρατό.

Επικοινωνία Μπάιντεν – Νετανιάχου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος και υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές Κάμαλα Χάρις είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος,

Αυτή η τηλεφωνική επικοινωνία αναμενόταν με ανυπομονησία, καθώς Μπάιντεν και Νετανιάχου δεν είχαν συνομιλήσει για επτά εβδομάδες.

Η συνομιλία ήταν «άμεση» και «παραγωγική» και περιέλαβε συζήτηση για μια ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ.

«Διήρκησε 30 λεπτά», είπε επίσης η Ζαν-Πιέρ.