Δύο αδέρφια, ηλικίας 17 και 19 ετών, σκότωσαν τον 28χρονο ξάδερφό τους στην Κυψέλη, υποστηρίζοντας πως όταν ήταν παιδιά τα είχε κακοποιήσει.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο Live News ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», φαίνεται να έχουν συγκεντρωθεί στη διάρκεια της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ για την δολοφονική επίθεση το βράδυ της Δευτέρας στην οδό Χανίων αναφορές ότι το θύμα της δολοφονικής επίθεσης στην Κυψέλη είχε προειδοποιηθεί από οικείους του να μην έρθει ποτέ από την Αλβανία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του θύματος εξέφραζε φόβους -πιθανόν κι από απειλές από οικείους των δραστών ή άλλες πληροφορίες- ότι τα δύο αδέλφια που κατηγορούσαν τον 28χρονο για κακοποίησή τους προ 12ετίας στην Αλβανία ίσως προχωρούσαν σε εκδικητική ενέργεια αν εμφανιζόταν στη χώρα μας.

Όμως φαίνεται ότι ο 28χρονος αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα για πρώτη φορά, από όσα φέρεται να είχαν διαδραματισθεί στην Αλβανία κάτι που φαίνεται να εξόργισε τα δύο αδέλφια που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε εγκληματική επίθεση σε βάρος του.

Οι δύο δράστες φαίνεται να ενημέρωσαν τον πατέρα τους ο οποίος επικοινώνησε με τον 28χρονο και τον άκουσε να παραδέχεται την κακοποίηση των παιδιών του. Κι ακολούθως οι δύο αδελφοί αποφάσισαν να τον παρασύρουν στην «παγίδα» στην Κυψέλη όπου τον μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου, αφού πρώτα είχαν μία σύντομη στιχομυθία μαζί του.

Το χρονικό

Τα αδέλφια με δυο σουγιάδες στα χέρια μαχαίρωναν τον 28χρονο ξανά και ξανά. Η μανία τους να τον εκδικηθούν για όσα ισχυρίζονται ότι τους είχαν στιγματίσει όλη τους της ζωή, ήταν τέτοια που δεν του άφησαν κανένα περιθώριο να ξεφύγει.

Οι δράστες πέταξαν τα ματωμένα μαχαίρια σε ένα χαλασμένο ψυγείο δίπλα στα σκουπίδια, γύρισαν στο σπίτι τους και είπαν τα πάντα στη μητέρα τους.

Ο 28χρονος, αιμόφυρτος, έφτασε στην Πατησίων, και ζητούσε βοήθεια μ’ όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει, όταν ο πλήρωμα ενός περιπολικού της τροχαίας που περνούσε τυχαία από εκεί τον είδε και κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο. Λεπτά μετά, ο 28χρονος κατέληξε, κατά τη μεταφορά του στον Ευαγγελισμό.

Οι γονείς των αδελφών κατέθεσαν και αυτοί στην αστυνομία. Η μητέρα τους μάλιστα, ήταν εκείνη που τους είχε συνοδέψει στο τμήμα ασφαλείας της Κυψέλης για να παραδοθούν. Ο πατέρας τους, επιβεβαίωσε τα όσα ισχυρίζονται τα παιδιά του.

Οι γονείς που αρχικά είχαν συλληφθεί και εκείνοι καθώς ο ένας τους γιος είναι ανήλικος, αφέθηκαν ελεύθεροι ως το αυτοφώρω. Την Παρασκευή θα είναι στο πλευρό των γιων τους που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

«Τα τέρατα» του Netflix

Από πληροφορίες προκύπτει ότι οι δύο δράστες και αδέλφια πήραν την ιδέα από τη σειρά «Τα τέρατα» των αδελφών Μενέντεζ που προβάλλεται στην πλατφόρμα του Netflix.

Οι αδελφοί Μενέντεζ καταδικάστηκαν το 1996 για τις απεχθείς δολοφονίες των γονιών τους στο σπίτι της οικογένειας στο Μπέβερλι Χιλς κι έδωσαν επί δεκαετίες μάχη για την αποφυλάκισή τους.

Τα αδέλφια ισχυρίζονται ότι η έκβαση της υπόθεσης θα ήταν διαφορετική, αν οι ένορκοι είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν στοιχεία ότι ο πατέρας τους τους κακοποιούσε σεξουαλικά.

35 χρόνια μετά, η υπόθεση ανοίγει ξανά, με τον εισαγγελέα της κομητείας του Λος Άντζελες Τζορτζ Γκασκόν να δηλώνει ότι υπάρχει «ηθική και δεοντολογική υποχρέωση» να επανεξεταστούν τα στοιχεία που υπέβαλαν τα αδέρφια πριν ένα χρόνο.