Κρανίδι: Συνελήφθη 13χρονος που αποπειράθηκε να ρίξει συμμαθητή του στο κενό

Τι υποστηρίζουν οι δύο πλευρές μετά τον άγριο καυγά δύο ανηλίκων σε Γυμνάσιο στο Κρανίδι - «Το πράγμα καθημερινά ξεφεύγει», τόνισε ο πατέρας του 13χρονου που παραλίγο να βρεθεί στο κενό.

Άλλο ένα περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε, αυτή τη φορά σε σχολείο στο Κρανίδι, όταν ένας 13χρονος μαθητής αποπειράθηκε να ρίξει συνομήλικο συμμαθητή του στο κενό από τον πρώτο όροφο, μετά από άγριο καυγά σε διάλειμμα.

Το ένα παιδί έχει συλληφθεί και το άλλο δηλώνει, μέσω του πατέρα του, φοβισμένο από τα όσα έγιναν.

Οι γονείς των δύο παιδιών μιλούν στο Live News και περιγράφουν τα όσα έγιναν εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα. Μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου παραμένουν ανάστατοι καθώς λίγες μέρες κλήθηκαν να διαχειριστούν το επεισόδιο με τη φαλτσέτα.

Ο πατέρας του θύματος, που έκανε καταγγελία στην αστυνομία, λέει ότι δεν επιθυμεί τη δίωξη κανενός. Αισθάνθηκε την ανάγκη, όπως υποστηρίζει να ενημερώσει τις Αρχές, για να μην ξεφύγουν τα πράγματα ακόμα περισσότερο.

«Ο συγκεκριμένος είχε ενοχλήσει το παιδί μου και στο παρελθόν. Πήγε η σύζυγος μου και την ενημέρωσαν. Ο διευθυντής όταν ενημέρωσε την σύζυγο μου δεν ήξερε πολλές λεπτομέρειες, είπε ότι θα το ερευνήσει», ανέφερε ο πατέρας του 13χρονου.

Το χρονικό

Όλα έγιναν χθες το πρωί, όταν οι δύο 13χρονοι συμμαθητές άρχισαν να τσακώνονται και κάποια στιγμή, ο ένας φέρεται να προσπάθησε να σηκώσει τον άλλον και να τον ρίξει στο κενό από τον πρώτο όροφο.

«Δεν πιστεύω ότι είχε προδιάθεση να τον πετάξει από τον πρώτο όροφο. Όπως παλέψαν κάτω, τον έπιασε από το κεφάλι. Ήταν κοντά στο κάγκελο του ορόφου, δεν θέλω να σκεφτώ ότι το έκανε για τον ρίξει, αυτό θα ήταν εγκληματικό. Μπορεί να έπεφταν και οι δύο», σημείωσε ο πατέρας του 13χρονου.

«Τον έχουν στοχοποιήσει»

Ο πατέρας του παιδιού που συνελήφθη μετά το επεισόδιο, δίνει στο Live News μια άλλη εκδοχή για το ξεκίνημα του καυγά.

«Ισχυρίστηκε ο μικρός ότι πήγε να τον πετάξει από το μπαλκόνι και πήγε και ένας άλλος που έχουν τσακωθεί και είπε ότι ήταν μάρτυρας. Όταν σου βρίζουν τη μάνα και τον πατέρα τι θα κάνεις; Κάποια στιγμή θα το πλακώσεις», ανέφερε ο πατέρας του 13χρονου φερόμενου δράστη.

Όπως λέει, το παιδί του έχει στοχοποιηθεί επειδή δεν είναι από την περιοχή και δέχεται bullying από ντόπιους συμμαθητές του.

«Τον έχουν στοχοποιήσει και ό,τι γίνει στο σχολείο το ”φορτώνουν” στον μικρό. Μένουμε εδώ 17 χρόνια, αλλά γι’ αυτούς είμαστε ξένοι».

«Τον ενοχλούσε εδώ και ένα μήνα, τον έβριζε και μέσα στη τάξη. Του λέω μην δίνεις σημασία, γιατί θα μπλέξουμε στο τέλος», σημείωσε ο πατέρας του φερόμενου δράστη.

Στο σχολείο επικράτησε αναστάτωση μετά το επεισόδιο. Εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα και ενημέρωσαν τη διεύθυνση.

«Το πράγμα καθημερινά ξεφεύγει»

«Είναι καλά το παιδί μου δεν έχει κάτι, κάτι εκδορές στον λαιμό, πήγαμε και στο Κέντρο Υγείας. Δεν ζητάω καμία δίωξη κανενός. Το πήγα λίγο παρακάτω με καταγγελία στην αστυνομία για να προλάβω άλλες καταστάσεις», πρόσθεσε ο πατέρας του 13χρονου.

Η διεύθυνση του σχολείου, προσπαθεί από χθες να διαχειριστεί την κατάσταση.

«Είναι κάποια παιδιά που νευριάζουν λίγο πιο εύκολα από κάποια άλλα και μου είχε κάνει κάποια παράπονα το παιδί μου ότι τον ενοχλούσαν. Ίσως και ο δικός μου αφού τον πείραζαν να έβρισε, αλλά η βία μετά είναι βία», είπε ο πατέρας του 13χρονου.

Λίγες μέρες νωρίτερα σε σχολείο στη Ερμιόνη, κοντά στο Κρανίδι, είχε σημειωθεί το επεισόδιο με τη φαλτσέτα, που είχε προκαλέσει αίσθηση σε ολόκληρη τη χώρα.

«Δεν ρίχνω ευθύνη ούτε στους καθηγητές του σχολείου, ούτε στον διευθυντή. Ήθελα να κάνω αυτή την κίνηση για να ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα. Το πράγμα καθημερινά ξεφεύγει», τόνισε ο πατέρας του 13χρονου.

Ο 13χρονος μαθητής αναμένεται να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, με τις αντιδράσεις για το νέο επεισόδιο ενδοσχολικής βίας, να διαδέχονται η μία την άλλη.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.