Hellenic Train: Χωρίς τρένα στις 10/10 – Σε 24ωρη απεργία οι μηχανοδηγοί

Η εταιρεία προσφεύγει κατά της απεργίας - Τα αιτήματα των εργαζομένων της Hellenic Train.

Χωρίς τρένα θα μείνει αύριο (10/10) η χώρα καθώς οι μηχανοδηγοί της Hellenic Train προχωρούν σε 24ωρη απεργία, όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης.

Οι μηχανοδηγοί ζητάνε αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας, μετά την τραγωδία των Τεμπών, ολοκλήρωση των έργων υποδομής, συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου, καθαρισμό του δικτύου από φυσικά εμπόδια, επενδύσεις σε νέο τροχαίο υλικό.

«Η ασφάλεια των μετακινήσεων είναι ευθύνη ΟΛΩΝ. Ζητάμε τη στήριξη των πολιτών, διότι χωρίς αυτήν, το σιδηροδρομικό μέσο δεν μπορεί να υπάρξει […] Ζητάμε την συμπαράστασή των επιβατών ενημερώνοντας τους πως το Σωματείο μας έχει διαθέσει στην Hellenic Train, ως προσωπικό ασφαλείας, μηχανοδηγούς για την πραγματοποίηση δρομολογίων για την εξυπηρέτηση των αναγκών του κοινωνικού συνόλου» αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους.

Προσφυγή της Hellenic Train κατά της απεργίας

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η Hellenic Train προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της απεργίας με το αιτιολογικό ότι «η πλειονότητα των αιτημάτων του σωματείου αφορά ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας του ΟΣΕ».

Η εταιρεία είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη και κατά της προηγούμενης 24ωρης απεργίας, άλλου σωματείου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση θα εκδικαστεί σήμερα Τετάρτη 9/10 με την απόφαση να αναμένεται την ίδια ημέρα αργά το απόγευμα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.