Εξελίξεις στο κατακερματισμένο κοινοβουλευτικό τοπίο καταγράφονται μετά και την συμφωνία των ανεξάρτητων βουλευτών να ορίσουν εκπρόσωπό τους στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής τον προερχόμενο από την Πλεύση Ελευθερίας βουλευτή Μιχάλη Χουρδάκη.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, από τους 14 ανεξάρτητους βουλευτές, συμφώνησαν οι εννέα, ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις ανάμεσά τους προκειμένου να συγκροτήσουν δική τους Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς αριθμούν πέραν των 10 βουλευτών που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής ώστε να έχουν αυτό το δικαίωμα.

Σημειώνεται μάλιστα, ότι εφόσον συμφωνήσουν μεταξύ τους, έχουν το δικαίωμα να ορίσουν εκπρόσωπό τους και στις συζητήσεις σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, όπως η επικείμενη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις πυρκαγιές πιθανότατα την προσεχή εβδομάδα.

Μάλιστα σύμφωνα με κοινοβουλευτικούς κύκλους μπορούν να λάβουν μέρος στις συζητήσεις σε επίπεδο αρχηγών ακόμα και αν δεν έχουν συγκροτήσει Κ.Ο. με την προϋπόθεση ότι έχουν συμφωνήσει στο πρόσωπο που θα τους εκπροσωπήσει.

Σε κάθε περίπτωση οι σχετικές συζητήσεις είναι σε πλήρη εξέλιξη και το πρώτο βήμα έγινε με τον ορισμό εκπροσώπου τους στην Διάσκεψη των Προέδρων.

Υπενθυμίζεται ότι οι 14 ανεξάρτητοι είναι: Μάριος Σαλμάς, Λευτέρης Αυγενάκης, Αθηνά Λινού, Μιχάλης Χουρδάκης, Αρετή Παπαϊωάννου, Παύλος Σαράκης, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, Γιώργος Μανούσος, Γιάννης Δημητροκάλλης, Διονύσης Βαλτογιάννης, Γιώργος Ασπιώτης, Μιχάλης Γαυγιωτάκης, Κώστας Φλώρος και Μπαράν Μπουρχάν.