Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Υπέβαλε επίσημη υποψηφιότητα ο Φάμελλος – «Απαράδεκτο το εξώδικο»

Ο Σωκράτης Φάμελλος κατάθεσε επισήμως την υποψηφιότητα του με υπογραφές 117 μελών της Κεντρικής Επιτροπής και συμπλήρωσε το παζλ των πέντε διεκδικητών της αρχηγίας.

Με τον πόθεν έσχες του (τόσο του 2021 όσο και του 2023) ήδη αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σωκράτης Φάμελλος ολοκλήρωσε την τυπική διαδικασία συμμετοχής του στην προεδρική κούρσα.

Πηγαίνοντας στην Κουμουνδούρου το μεσημέρι της Τετάρτης, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης κατάθεσε επισήμως την υποψηφιότητα του με υπογραφές 117 μελών της Κεντρικής Επιτροπής και συμπλήρωσε το παζλ των πέντε διεκδικητών της αρχηγίας.

Είχαν προηγηθεί χρονικά ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης, ο καθαιρεθείς πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης, ο ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης κι ο ηθοποιός / πρώην δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, αποχωρώντας από το κτήριο, μίλησε στους δημοσιογράφους για την εσωκομματική μάχη εξουσίας που διεξάγεται αυτή την περίοδο. «Η επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ενωτική. Η υποψηφιότητά μου σήμερα αποδεικνύει ότι υπάρχει ενότητα» ανέφερε αρχικά.

Έπειτα επεσήμανε: «Σύμφωνα με τις αποφάσεις των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ και τις καταστατικές μας προβλέψεις κατέθεσα πριν από λίγο την υποψηφιότητά μου με πλήρη φάκελο για τη θέση του προέδρου. Η υποψηφιότητά μου έχει την έγκριση υποψηφιότητας από 117 συντρόφους και συντρόφισσες, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, που θέλω να τους ευχαριστήσω όλους και όλες θερμά. Πιστεύω ότι η υποψηφιότητά μου θα έχει τη δυνατότητα να στηριχθεί από συντρόφους και συντρόφισσες και κυρίως από την κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ».

«Απαράδεκτο το εξώδικο, ας συναντηθούμε»

Σχολίασε επίσης το εξώδικο Κασσελάκη, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη και αδιανόητη» την αποστολή του στην Κεντρική Επιτροπή.

«Θεωρώ αδιανόητο ότι ένας εν δυνάμει υποψήφιος πρόεδρος στρέφεται δικαστικά κατά του κόμματος του οποίου θέλει να διεκδικήσει την προεδρία. Με καλύπτει απολύτως η απόφαση της χθεσινής Πολιτικής Γραμματείας και η επιστροφή του εξώδικου ως απαράδεκτο. Στην προοπτική και στην αναγκαιότητα της ενότητας, της αποτελεσματικότητας και της σοβαρότητας του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι διατεθειμένος να συμβάλλω με οποιονδήποτε τρόπο για να υπάρχει η αποκατάσταση αυτού του στίγματος. Γιατί όπως και για τη ρετσινιά της «διαπλοκής», απάντησα πως επιστρέφεται στον πρώην πρόεδρο» υποστήριξε.

Διευκρίνισε δε ότι «ενημέρωσα τη γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής ότι, προφανώς σε συνεννόηση με τα Όργανα του κόμματος, μπορώ να συμμετέχω σε οποιαδήποτε συνάντηση που θα δώσει λύσεις. Αυτό πρέπει να γίνει μέσα στην οικογένεια και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να λειτουργούν δημοκρατικά τα Όργανα του κόμματος και να τα σεβόμαστε. Από εκεί ξεκινάμε, από τους κανόνες της κοινής μας ύπαρξης. Είναι προφανέστατο ότι θα συμβάλλω για να υπάρχει και αποκατάσταση αυτού του αρνητικού κλίματος. Γιατί πρέπει να συζητήσουμε για μια προοπτική. Η δική μου υποψηφιότητα στοχεύει σε αυτό, στο να υπάρχει προοπτική, στο να υπάρχει ένας καλύτερος ΣΥΡΙΖΑ».

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων έχει οριστεί η 24η Οκτωβρίου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.