Ο Στέφανος Κασσελάκης θα έδινε το παρών σε μια (υποτιθέμενη) συνάντηση των διεκδικητών για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, εφόσον αυτή προγραμματιζόταν όντως για την Πέμπτη 10/10 στις 12:30.

Ο Παύλος Πολάκης αποπειράθηκε εξ αρχής να εξομαλύνει το τεταμένο κλίμα, προτάσσοντας την ομόνοια μεταξύ των υποψηφίων. Ωστόσο η πρότασή του δεν έχει συναντήσει ακόμη «ευήκοα ώτα». Τουλάχιστον όχι μέχρι τη στιγμή που θα αποσυρθεί το εξώδικο προς την Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή από τον καθαιρεθέντα πρόεδρο.

Τόσο ο Σωκράτης Φάμελλος όσο και ο Νικόλας Φαραντούρης φαίνεται πως έκαναν δεύτερες σκέψεις, θεωρώντας ότι αποτελεί προϋπόθεση για μια τέτοια συνάντηση να υπάρξει εκ των προτέρων οπισθοχώρηση από τον Στ. Κασσελάκη. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα έβγαινε αυτομάτως το συμπέρασμα πως αναγνωρίζουν και νομιμοποιούν την πράξη του αντιπάλου τους αλλά την υπόστασή του εντός παράταξης. Συν τοις άλλοις ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης είχε ζητήσει να υπάρξει πρώτα συνεννόηση της ΠΓ προτού κανονιστεί οτιδήποτε, ενόσω ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο εξωτερικό.

Το ναι του Κασσελάκη είχε υπόνοιες

Ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έδειξε διατεθειμένος να κάνει πίσω επιμένοντας ότι υπήρξε διαρροή του πόθεν έσχες του. Διότι στην ανάρτησή του, ναι μεν ενημέρωσε για την παρουσία του, εφόσον προγραμματιστεί το ραντεβού, αλλά στις προηγούμενες είχε αφήσει σωρεία αιχμών για ό,τι μεσολάβησε ως τώρα.

«Δε θέλησα να διαγράψω υποψήφιο πρόεδρο. Δε διέρρευσα δεδομένα υποψήφιου προέδρου. Δεν ανέβαλα το συνέδριο. Δεν ανέβαλα τις εκλογές για ΚΕ. Τήρησα και τηρώ την ομαλότητα από την πρώτη στιγμή. Γι’ αυτό θα είμαι παρών στην αυριανή συνάντηση.

Εύχομαι πραγματικά οι καλές προθέσεις να είναι ειλικρινείς από όλους μας και να μη δυναμιτίσει κανείς την προσπάθεια» έγραψε επί της πρόσκλησης να βρεθεί στο ίδιο τραπέζι με τους έτερους δρομείς της προεδρικής κούρσας.

Ο Πολάκης είναι βέβαιος για τη συνάντηση

Κόντρα στις πιθανότητες να οριστεί αυτή η συνάντηση, ο Παύλος Πολάκης επανήλθε και με ανάρτησή του ενημέρωσε πως η συνεννόηση των μερών έχει επιτευχθεί, δίνοντας όλες τις λεπτομέρειες αυτής. Μεταξύ άλλων, θα διεξαχθεί στις 12:30 και θα υπάρξει παρουσία στελεχών με θεσμικό ρόλο (Σίγκου, Παππάς, Μωραΐτης).

«Όποιος υπονομεύσει με την απουσία του αυτή τη συνάντηση είτε θέλει ένα ΣΥΡΙΖΑ μικρό που θα ασχολείται με τα δικαιώματα και μόνο είτε θέλει ένα ΣΥΡΙΖΑ πάλι μικρό που θα ψάχνεται να κολλήσει σε κάποιο «κεντροαριστερό» σενάριο» προειδοποίησε ο βουλευτής Χανίων.