Εκλογές ΠαΣοΚ: Το debate Ανδρουλάκη – Δούκα άναψε φωτιά χωρίς να γίνει

Το χρονικό μέχρι το ναυάγιο του debate και οι τόνοι που ανέβηκαν στις εσωκομματικές εκλογές του ΠαΣοΚ - Τι υποστηρίζουν οι πλευρές Ανδρουλάκη και Δούκα

Χρειάστηκαν τηλεφωνήματα στην ΕΡΤ. Αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συναντήσεις μεταξύ των δύο επιτελείων. Συζητήσεις για το φορμάτ, αλλά και το περιεχόμενο του διαλόγου, καθώς μπήκαν νέες θεματικές ενότητες. Υπήρξαν παράλληλα προτάσεις για την ημέρα και την ώρα διεξαγωγής του debate με αμοιβαίες υποχωρήσεις εκατέρωθεν.

Χρειάστηκε όμως μόνο μία ανακοίνωση για να γίνει γνωστό, αυτό που έγραψε πρώτο το ΒΗΜΑ, ότι δηλαδή δεν υπάρχει συμφωνία για την ημερομηνία και δύσκολα θα υπάρξει. Τα χρονικά περιθώρια ήταν ασφυκτικά.

Οι υποψήφιοι πραγματοποιούν προεκλογική εκστρατεία έξι ημέρων και η πλευρά Ανδρουλάκη επενδύει στη Θεσσαλονίκη. Αυτό το γνώριζαν καλά οι παροικούντες στην πράσινη Ιερουσαλήμ της Χαριλάου Τρικούπη από την προηγούμενη εβδομάδα.

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν γίνεται να μην πάει στην πόλη που εκλέγεται βουλευτής. Ξέραμε πως θα πάει την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, θα βρεθεί εκεί και δεν έπρεπε να αναβάλει την επίσκεψη του. Έχουν συμβεί πολλά εκεί και η παρουσία του κρίνεται επιβεβλημένη παραμονές της κάλπης» δήλωσε στο ΒΗΜΑ υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠαΣοΚ που γνωρίζει αρκετά καλά τα εσωτερικά ζητήματα και συνέχισε τονίζοντας πως «το προηγούμενο debate έβαλε ψηλά τον πήχη, οι προτάσεις που υπήρχαν για Πέμπτη την ώρα που παίζει η εθνική Ελλάδος με την εθνική Αγγλίας και αυτές για το Σάββατο ή την Κυριακή που διέρρευσαν είναι αστείες και προσχηματικές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ήταν ειλημμένη η απόφαση Ανδρουλάκη»

Αμέσως μετά την άτυπη ενημέρωση από την πλευρά Ανδρουλάκη, που παρέπεμπε σε ματαίωση της τηλεμαχίας, η πλευρά του Χάρη Δούκα έβγαλε μία οργισμένη ανακοίνωση στην οποία ξεκαθαρίζει πως «ο κ. Ανδρουλάκης απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν επιθυμεί τον δημοκρατικό διάλογο στο ΠΑΣΟΚ. Απέδειξε ότι δεν τιμά τις δημόσιες δεσμεύσεις του» πραγματοποιώντας ουσιαστικά επίθεση και ανεβάζοντας τους τόνους.

Στενός συνεργάτης του Χάρη Δούκα μίλησε στο ΒΗΜΑ και ανέφερε μεταξύ άλλων πως «γνωρίζουμε πως η ΕΡΤ είχε την ευελιξία και προθυμία να διεξαχθεί το debate ακόμη και νωρίτερα από τον ποδοσφαιρικό αγώνα. Θα μπορούσε για παράδειγμα να γίνει την Πέμπτη το απόγευμα, πριν από το παιχνίδι» τόνισε και συνέχισε επισημαίνοντας πως «από την πλευρά του Ανδρουλάκη ήταν μια ειλημμένη απόφαση με σκοπό να παίξουν και καθυστερήσεις και να ματαιώσουν  την τηλεμaχία».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.