Εύκολα πλευρώτους στο φούρνο με βότανα και γλυκόξινο ντρέσινγκ
Μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή με πρωταγωνιστές τα μανιτάρια.
Μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή με πρωταγωνιστές τα μανιτάρια.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
7λΧρόνος Μαγειρέματος:
15λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 2-3 μερίδες
- 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
- Λίγο μαϊντανό (φύλλα)
- Λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Για το ντρέσινγκ
- ¼ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
- ½ λεμόνι, ξύσμα και χυμό
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με νωπή πετσέτα και κόβουμε τις άκρες τους. Τα ξεχωρίζουμε και τα απλώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, φροντίζοντας μην καλύπτει το ένα το άλλο.
Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και αλείφουμε με το μείγμα τα πλευρώτους. Τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι και την καυτερή πιπεριά.
Τα ψήνουμε στην πάνω σχάρα του φούρνου, σε πολύ δυνατό γκριλ, για περίπου 7 λεπτά, ή στον αέρα, στους 200°C, για 15 λεπτά.
Χτυπάμε τα υλικά του ντρέσινγκ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις βγάλουμε τα μανιτάρια από το φούρνο, τα περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
Τα πασπαλίζουμε με μαϊντανό, σχοινόπρασο και κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.