5 το πρωί: Εξώδικο Κασσελάκη και απειλή διαγραφής – Το debate Ανδρουλάκη με Δούκα – Ο κυκλώνας «Μίλτον» φτάνει στη Φλόριντα

«Καζάνι που βράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ, με το ενδεχόμενο διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη να συζητιέται στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, το Σάββατο - Ναι στο debate είπαν Ανδρουλάκης και Δουκάς, όμως η ημερομηνία είναι «αγκάθι» για τη διεξαγωγή του.

1

Θέμα διαγραφής Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

  • Η πιθανή διαγραφή: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς μετά την έκπτωση του Στέφανου Κασσελάκη από τη θέση του προέδρου πλέον είναι ορατό το ενδεχόμενο και της διαγραφής του από το κόμμα, μετά και το εξώδικο που έστειλε ο ίδιος στο κόμμα σχετικά με τη δημοσιοποίηση του Πόθεν Έσχες του από εφημερίδα.
  • Η απάντηση: «Το εξώδικο επιστρέφεται». Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνεδρίασή της στον Στέφανο Κασσελάκη, απαντώντας στην πρωτοβουλία του να κινηθεί νομικά με αφορμή δημοσίευμα για το πόθεν έσχες.
  • Η κρίσιμη συνεδρίαση: Όλα φαίνεται πως θα κριθούν το προσεχές Σάββατο, όταν και θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, στην οποία θα τεθεί ζήτημα διαγραφής του έκπτωτου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ζήτημα της δημοσιοποίησης των Πόθεν Έσχες, ήδη από χθες το βράδυ, όλα τα Πόθεν Έσχες των υποψηφίων προέδρων βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ.
2

Στον «αέρα» το debate Ανδρουλάκη - Δούκα

  • Η συμφωνία: Τόσο η πλευρά Ανδρουλάκη όσο και εκείνη του Δούκα συμφώνησαν στη διεξαγωγή debate ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών του ΠαΣοΚ. Υπήρξε μάλιστα συμφωνία σχετικά με το φορμάτ του debate. Όπως έγινε γνωστό, οι υποψήφιοί θα κινηθούν σε παρόμοια μοντέλο τηλεμαχίας με την προηγούμενη φορά. Επίσης, θα υπάρχει μία ακόμη θεματική ενότητα.
  • Το πρόβλημα: Το «αγκάθι» όμως που υπάρχει αυτή την στιγμή αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής της τηλεμαχίας. Ο λόγος είναι πως την Πέμπτη υπάρχει ο ποδοσφαιρικός αγώνας της εθνικής ομάδας με την εθνική Αγγλίας και αυτό αποτελεί εμπόδιο, καθώς το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης θα είναι μειωμένο. Επίσης την Παρασκευή ο Νίκος Ανδρουλάκης πραγματοποιεί προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.
  • Τα μαθηματικά: Την ίδια ώρα, τα επιτελεία των δύο υποψηφίων επικεντρώνονται στο πως θα κερδίσουν τις περίπου 150.000 ψήφους, τις οποίες έλαβαν οι υπόλοιποι τέσσερις υποψήφιοι στον πρώτο γύρο. Με τη διαφορά μεταξύ των δύο να είναι 24.798 γίνεται αντιληπτό το πόσο κομβικής σημασίας είναι αυτή η προσπάθεια.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Νετανιάχου: «Σκοτώσαμε τους δύο διαδόχους του Νασράλα» - Επτά νεκροί από χτύπημα του Ισραήλ στη Δαμασκό

4

Κόκκινος συναγερμός στη Φλόριντα για τον κυκλώνα «Μίλτον»

  • Ο ισχυρότερος των τελευταίων: «Κυκλώνα του αιώνα» αποκαλούν οι επιστήμονες την καταιγίδα κλίμακας 5 με το όνομα «Μίλτον» που από την Τρίτη πλήττει την χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού και σε λιγότερο από 36 ώρες θα χτυπήσει τη Φλόριντα.
  • Θέμα ζωής και θανάτου: Η δήμαρχος της Τάμπα, Τζέιν Κάστορ, προειδοποιεί τους κατοίκους ότι αν δεν φύγουν θα πεθάνουν: «Είναι η καταιγίδα του αιώνα. Όλοι στην Τάμπα Μπέι έχουν ειδοποιηθεί ξανά και ξανά. Πρέπει να φύγετε. Είναι θέμα ζωής και θανάτου».
  • Χάος στους δρόμους: Πολλοί από τους κατοίκους άκουσαν τις εκκλήσεις και αποφάσισαν να φύγουν από τα σπίτια τους έστω και την ύστατη στιγμή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων στις εξόδους της Φλόριντα με τις Αρχές να προσπαθούν να διευκολύνουν την κατάσταση.
5

Αντίστροφη μέτρηση για τα αυτοκόλλητα των POS σε ταξί

  • Τρεις εβδομάδες προθεσμία: Από σήμερα και για τις επόμενες τρεις εβδομάδες οι οδηγοί ταξί θα πρέπει να προμηθευτούν και να κολλήσουν τη σχετική σήμανση για τα POS στα οχήματά τους και συγκεκριμένα στο πίσω δεξιά τζάμι. Τα αυτοκόλλητα βρίσκονται ήδη στα χέρια της ΠΟΕΙΑΤΑ από την οποία και θα τα προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι.
  • Βαριά καμπάνα στους παραβάτες: Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει ξεκαθαρίσει ότι τους παραβάτες θα περιμένει πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι οι οδηγοί είχαν αρνηθεί να εφαρμόσουν το μέτρο και για αυτό το Υπουργείο προχώρησε στην αυστηροποίηση της διαδικασίας και των προθεσμιών για την τοποθέτησής τους.
  • Αυστηρό μήνυμα Χατζηδάκη: Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι: «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου! Η άρνηση παραλαβής των σημάνσεων -που δωρεάν παρήγε για τους επαγγελματίες ταξί η ΑΑΔΕ- πρακτικά σημαίνει άρνηση εφαρμογής της νομοθεσίας».
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.