Την ετυμηγορία των δικαστών θα ακούσει σήμερα ο 47χρονος Γερμανός Κρίστιαν Μπρούκνερ, βασικός ύποπτος στην υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚαν πριν 17 χρόνια.

Ο Μπρούκνερ κατηγορείται ότι μεταξύ 2000 και 2017 βίασε στην Πορτογαλία τρεις γυναίκες και δύο παιδιά. Η απόφαση των δικαστών θα μπορούσε να αποδειχθεί κρίσιμη στις περαιτέρω έρευνες για την εξαφάνιση της Μαντλίν, αναφέρει το δημοσίευμα του Guardian.

Κατά τη διάρκεια της τελικής αγόρευσης στο δικαστήριο, οι εισαγγελείς πρότειναν να φυλακιστεί ο Μπρούκνερ για 15 χρόνια, χαρακτηρίζοντάς τον «ψυχοπαθή σαδιστή». Ωστόσο ο δικηγόρος του δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα πρέπει να αθωωθεί, αμφισβητώντας την αλήθεια των καταθέσεων των μαρτύρων και λέγοντας στο δικαστήριο: «Η δίκη δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει διεξαχθεί».

Τι είχε πει για το παιδί «που βρήκε και πήρε»

Όπως υποστήριξε ο Friedrich Fulscher η δίκη επισκιάστηκε από την υπόθεση της εξαφάνισης Μαντλίν, υπονοώντας ότι ο πελάτης του ίσως να μην είχε κατηγορηθεί αν δεν ήταν ήδη ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής.

Αν ο Μπρούκνερ αθωωθεί σήμερα θα μπορούσε να αποφυλακιστεί και αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει σοβαρά τις προσπάθειες των Γερμανών εισαγγελέων να επιδιώξουν την υποτιθέμενη εμπλοκή του στην υπόθεση της Μαντλίν.

Καταδικασμένος βιαστής και παιδόφιλος κατονομάστηκε τον Ιούνιο του 2020 ως ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν το 2007 από το θέρετρο Praia da Luz στο Algarve, όπου έκανε διακοπές με τους γονείς της. Δεν του απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες.

Πρώην συγκρατούμενος του Μπρούκνερ δήλωσε στο δικαστήριο τον περασμένο μήνα ότι του είχε ομολογήσει ότι είχε κάποτε απαγάγει ένα παιδί στην Πορτογαλία. Όπως του είχε πει μια νύχτα είχε δει ένα «ανοιχτό παράθυρο» και ότι «βρήκε ένα παιδί και το πήρε».