«Σκόνταψε και έπεσε» – Η δικαιολογία του σχολείου για τον 4χρονο που του έσπασαν τα δόντια

«Μιλάμε για παιδί με ειδικές ανάγκες, που έχει παράλληλη στήριξη και πρέπει το άτομο αυτό να το συνοδεύει ακόμη και στο διάλειμμα. Δεν ξέρω που ήταν» είπε ο δικηγόρος, Νίκος Αλεξανδρής.

Αυξάνονται μέρα με τη μέρα τα περιστατικά βίας με θύτες ανήλικους, ακόμα και κάτω από την ηλικία των 10 ετών. Αυτή τη φορά θύμα ήταν ένας 4χρονος, στο φάσμα του αυτισμού, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από δύο 5χρονους, που του έσπασαν τα δόντια και του προκάλεσαν κάταγμα στην γνάθο.

Ο Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος της οικογένειας του 4χρονου, μίλησε στον ΑΝΤ1 για το ξύλο που έφαγε ο 4χρονος. «Είναι ένα από τα πιο άσχημα περιστατικά που έχω χειριστεί, κυρίως σε ότι αφορά τις συνθήκες και τους εμπλεκόμενους. Μιλάμε για παιδί με ειδικές ανάγκες, που έχει παράλληλη στήριξη και πρέπει το άτομο αυτό να το συνοδεύει ακόμη και στο διάλειμμα. Δεν ξέρω που ήταν. Το παιδί έπεσε θύμα βίας την ώρα του διαλείμματος» είπε.

Μάλιστα το σχολείο προσπάθησε να υποβαθμίσει το περιστατικό. Όπως κατήγγειλε η οικογένεια του και ο δικηγόρος της «το σχολείο όχι μόνο δεν προστάτευσε ως όφειλε το παιδί, αλλά προσπάθησε να υποβαθμίσει το περιστατικό. Πήρε τηλέφωνο τους γονείς και είπε ότι έτρεξε λίγο αίμα από το στόμα του παιδιού και πήγαν και είδαν το παιδί χωρίς δόντια».

«Σκόνταψε και έπεσε»

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Αλεξανδρής «σκεφθείτε πόση σημασία έχει για τον ψυχισμό αυτού του παιδιού με ειδικές ανάγκες, ότι θα μείνει έτσι για 2-3 χρόνια, μέχρι να βγουν τα επόμενα δοντάκια του και μέχρι τότε δεν θα μπορεί να φάει».

«Σκόνταψε και έπεσε, είπε το σχολείο, ενώ το παιδί υπέστη κάταγμα στην γνάθο, δεν είναι καθόλου εύκολο να συμβεί κάτι τέτοιο. Δέχθηκε επίθεση με άγρια χτυπήματα από τα παιδιά. Δεν έχει σημασία αν τα 5χρονα κάνουν κάποια πολεμική τέχνη, δεν το επιβεβαιώνω αυτό. Πρέπει ως κοινωνία να δούμε που χωλαίνουμε» είπε ο δικηγόρος.

Ο συνήγορος της οικογένειας του 4χρονου τόνισε ότι από την ημέρα του περιστατικού, «το παιδί όχι μόνο δεν θέλει να πάει σχολείο, δεν θέλει να βγει έξω από το σπίτι, δεν θέλει να πάει ούτε στις κούνιες. Η μητέρα του, που είναι εκπαιδευτικός, προσπαθεί να βγάλει αυτό το παιδί με ειδικές ανάγκες πάλι στην κοινωνία».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.