ΠαΣοΚ: Μάχη για το debate και συναντήσεις με Γερουλάνο

Η προσπάθειες Ανδρουλάκη - Δούκα να συνάψουν συμμαχίες και οι δυσκολίες του debate.

Διερευνητικές επαφές και τηλέφωνα. Οι δύο μονομάχοι Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας καλούν εκείνους που αποκλείστηκαν στις 6 Οκτωβρίου στις εκλογές ΠαΣοΚ. Επικοινωνούν μαζί τους και προσβλέπουν στην πολυπόθητη στήριξη τους.

Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου και Μιχάλης Κατρίνης έχουν δεχτεί κλήσεις από τους δύο μονομάχους της 13ης Οκτωβρίου που διεκδικούν την στήριξη τους ή έστω ένα νεύμα τους προς εκείνους που στήριξαν την υποψηφιότητα τους.

Συναντήσεις στη Βουλή για Γερουλάνο

Ο Παύλος Γερουλάνος, που ανέτρεψε τις δημοσκοπήσεις, έκανε την έκπληξη κι έχασε την πρόκριση στον δεύτερο γύρο για λίγα ψηφοδέλτια, θα συναντηθεί σήμερα και με τους διεκδικητές.

Αρχικά θα δει στις 11:30 τον Νίκο Ανδρουλάκη στο γραφείο του προέδρου του ΠαΣοΚ στη Βουλή, ενώ αργότερα, στις 13:00 θα δει, επίσης στη Βουλή τον Χάρη Δούκα.

Αμέσως μετά, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεδριάσει η ΕΔΕΚΑΠ για κάποια διαδικαστικά θέματα. Εκεί αναμένεται να βρεθούν και οι εκπρόσωποι των δύο μονομάχων για να συζητήσουν τους όρους διεξαγωγής της νέας τηλεμαχίας.

Ανδρουλάκης: Να βρούμε ένα φορμάτ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, που ξεκινά από θέση ισχύος αυτή την καμπάνια μίας εβδομάδας, είναι θετικός να βρεθεί ένα φορμάτ και να γίνει ένας ανοιχτός διάλογος. Όπως τόνισε χθες το απόγευμα σε συνέντευξη του στο Mega και την εκπομπή Live News «έγινε το πρώτο βήμα, νομίζω όλοι οι υποψήφιοι είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί υπήρξε ένα εξαιρετικό κλίμα. Η εκστρατεία διεξήχθη με πολιτικό πολιτισμό, με σοβαρότητα, με ήθος. Κερδισμένο είναι το ΠαΣοΚ. Ευχαριστώ όσους με τίμησαν για το αποτέλεσμα. Ένα μεγάλο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ μου πιστώνει ότι το κόμμα επέστρεψε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενώ από το επιτελείο του τονίζουν πως πρέπει να ακολουθηθεί η θεσμική οδός και η συζήτηση μεταξύ των επιτελείων για την τηλεμαχία. «Να αποφασιστούν από κοινού οι όροι και οι προϋποθέσεις της κρίσιμης συζήτησης και να τολμήσουν προκειμένου να γίνει ένα ακόμη πιο ανοιχτό debate με αδιαμεσολάβητο διάλογο όπως είχε προτείνει από την αρχή η πλευρά Ανδρουλάκη».

Δούκας: Ναι σε όλα

Η πλευρά Δούκα τονίζει πως οι κάλπες για τη δεύτερη Κυριακή είναι άδειες. Παράλληλα επισημαίνει πως αν αναδειχθεί το τεχνοκρατικό προφίλ του Δημάρχου και επικοινωνηθεί σωστά το μήνυμα του για ένα ανοιχτό κόμμα, με αυτοπεποίθηση και όχι ένα μικρό κλειστό και φοβικό, τότε όλα θα ανατραπούν την επόμενη Κυριακή.

Για την τηλεμαχία δηλώνουν έτοιμοι για ανοιχτό απευθείας διάλογο και εξηγούν πως αυτή η πρόταση του κ. Ανδρουλάκη δεν μπορούσε να γίνει στον πρώτο γύρο καθώς ήταν έξι οι υποψήφιοι και θα ήταν αρκετά δύσκολες οι συνθήκες. τώρα όμως ανάμεσα σε δύο υποψήφιους είναι πιο εύκολο να γίνει και να πετύχει. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως οι εκπρόσωποι του κ. Δούκα ενδέχεται να διαφοροποιηθούν ως προς τη θεματική των ενοτήτων διαλόγου, αλλά και ως προς τον χρόνο. Θέλουν η τηλεμαχία να διαρκέσει λιγότερη ώρα, να είναι πιο σφιχτή και πιο σύντομη για να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον.

Σε κάθε περίπτωση Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας δείχνουν πως επιθυμούν αυτό το debate που αν πραγματοποιηθεί, θα είναι το πρώτο που έχει γίνει στην Ελλάδα με… συνθήκες εξωτερικού.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.