Διαδοχικές συναντήσεις είχε στη Βουλή ο Παύλος Γερουλάνος με τους δύο μονομάχους του β’ γύρου στα εσωκομματικά του ΠαΣοΚ. Ο βουλευτής Α’ Αθήνας, ο οποίος τερμάτισε με μικρή διαφορά από τον δεύτερο στη τρίτη θέση, δεν εξέφρασε τη στήριξη του σε κάποιον. Σε δήλωση του στο περιστύλιο της Βουλής, επέμεινε στην θέση του ότι οι ψηφοφόροι δεν κατευθύνονται και έχουν δική τους βούληση, αλλά κάλεσε όλους στις κάλπες.

Η συνάντηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη προηγήθηκε και πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του προέδρου του ΠαΣοΚ στον 1ο όροφο. Διήρκησε περίπου 1 ώρα. Η συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων ξεκίνησε 10 λεπτά νωρίτερα από το προγραμματισμένο και διήρκησε περίπου 45 λεπτά. Ο Παύλος Γερουλάνος ενεχείρισε και στους δύο ένα κείμενο στο οποίο παρουσιάζονται πολιτικές θέσεις και προτάσεις ώστε να φτιάξουν το ΠαΣοΚ του μέλλοντος. Μέσα σε αυτό αναφέρονται αρχές λειτουργίας, χρονοδιαγράμματα, κανόνες λειτουργίας ενώ τονίζεται ότι πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε στέλεχος μέσα στην κοινωνία και υπογραμμίζεται «ηγεσία που ενώνει» και «μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία για αμφίπλευρη διεύρυνση».

Παρακάτω το κείμενο

«Το ΠαΣοΚ να είναι νικηφόρο στις επόμενες εκλογές»

Ο βουλευτής Α’ Αθηνών, ξεκαθάρισε ότι στη συνάντησή του με τους Ανδρουλάκη – Δούκα δεν του έγινε κάποια πρόταση ούτε διαπραγματεύτηκε κάποια θέση για το μέλλον, μετά δηλαδή τις εσωκομματικές εκλογές. Σε δήλωση του στο περιστύλιο της Βουλής έκανε λόγο για «μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση και με τους δύο διεκδικητές.. Μιλήσαμε για το ΠαΣοΚ της επόμενης ημέρας που θέλουμε να το ανοίξουμε να το μεγαλώσουμε για να είναι νικηφόρο στις επόμενες εκλογές». Όπως είπε, υπήρξε ταύτιση σε πολλές απόψεις και πράγματα και αναγνωρίζουν, όπως είπε ο κ. Γερουλάνος, και οι δύο υποψήφιοι ότι το πρέπει το ΠαΣοΚ να φτιάξει τις δυσλειτουργίες του, να γίνει πιο δελεαστικό και να συνομιλήσει με περισσότερα στρώματα.

Από την πλευρά του, ο κ. Δούκας επιβεβαίωσε το καλό κλίμα της συνάντησης. Όπως είπε, ο ίδιος στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Γερουλάνο αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του και την ανάγκη για ανακατεύθυνση της χώρας. «Τόνισα την αναγκαιότητα, γιατί ανήκει κερκόπορτα, κάθε μέρα που περνάει, στην ακροδεξιά και την μισαλλοδοξία, το μήνυμα της κάλπης είναι ξεκάθαρο, να αλλάξουμε τώρα. Θα αποτυπωθεί την Κυριακή», όπως είπε. Απαντώντας σε ερώτηση για το ντιμπέιτ είπε ότι προχωρούν οι συζητήσεις για να γίνει άμεσα.

Νωρίτερα, πάντως, όταν έφτασε ο Παύλος Γερουλάνος στη Βουλή δέχτηκε θερμή υποδοχή από συναδέλφους του. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο καφενείο, συνάντησε τον υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο ο οποίος τον αγκάλιασε. Ταυτόχρονα, ο βουλευτής Δράμας του ΠαΣοΚ, Τάσος Νικολαΐδης, όταν ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον κ. Ανδρουλάκη, έσπευσε να τον χαιρετήσει.

Εμφάνιση έκπληξη Σαμαρά

Πάντως, την ώρα που αναμενόταν η δήλωση του Παύλου Γερουλάνου στο περιστύλιο, εμφανίστηκε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς προκαλώντας έκπληξη στους δημοσιογράφους.

Μετά από αρκετό καιρό επισκέφθηκε το γραφείο του στη Βουλή απέφυγε όμως να κάνει κάποια δήλωση παρά τις επίμονες ερωτήσεις και αποχώρησε χαμογελαστός.