Στο περιθώριο του εξώδικού που ο Στέφανος Κασσελάκης επέδωσε στην Κουμουνδούρου «ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» και του αιτήματος Καπνισάκη για παραίτηση της γραμματέως Ρ. Σβίγκου, ο Σωκράτης Φάμελλος απέστειλε ηλεκτρονικά το δικό του «πόθεν έσχες» που θα συνοδεύσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία.

Όπως ανέφεραν πηγές κοντά στον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης και πρώην πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ήταν κάτι που ζητήθηκε εκ των προτέρων από την Πολιτική Γραμματεία και στο οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα.

Το «πόθεν έσχες» του Σωκρ. Φάμελλου αφορά τόσο το οικονομικό έτος 2021, που είναι το το τελευταίο που έχει κατατεθεί επίσημα, όσο και το έτοιμο του 2023 για το οποίο η πλατφόρμα δεν έχει ανοίξει ακόμα.

Ο ίδιος πρόκειται να υποβάλει τον φάκελο της υποψηφιότητας του το μεσημέρι της Τετάρτης (9/10) μαζί με το έγγραφο των 30 υπογραφών από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, επισημοποιώντας τη συμμετοχή του στην κούρσα για την προεδρία της παράταξης.

Ως καταπληκτική καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων έχει οριστεί η 24η Οκτωβρίου.

Τα πόθεν έσχες των υποψηφίων έχει προγραμματιστεί ν’ αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του syriza προς ενημέρωση (και μόνο) των μελών. «Ως προϋπόθεση είπαμε ακριβώς αυτό. Ότι θα δημοσιοποιήσουμε τα έγγραφα τα οποία συνοδεύουν τις υποψηφιότητες» επανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παυσανίας Παπγεωργίου στην ΕΡΤ.