Συμφωνία, χωρίς… όμως «υπογραφές» είχαμε μετά τη λήξη της συνεδρίασης των εκπροσώπων των δύο υποψηφίων για την προεδρία του ΠαΣοΚ. Η συνεδρίασή ξεκίνησε στις 18:00 και κράτησε 45 λεπτά. Στη σύντομη σε διάρκεια συνεδρίαση, οι αποφάσεις βγήκαν και μάλιστα σε καλό κλίμα.

Αρχικά υπήρξε συμφωνία σχετικά με το φορμάτ του debate. Όπως έγινε γνωστό οι υποψήφιοί θα κινηθούν σε παρόμοια μοντέλο τηλεμαχίας με την προηγούμενη φορά. Επίσης θα υπάρχει μία ακόμη θεματική ενότητα που αφορά το κόστος ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών. Την ενότητα την έβαλε στο τραπέζι η πλευρά του Χάρη Δούκα και η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη την δέχτηκε χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Ο διάλογος μεταξύ των δυο επιτελείων ήταν γρήγορος, εποικοδομητικός και ουσιαστικός. Το μοναδικό αγκάθι που υπάρχει αυτή την στιγμή αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής της τηλεμαχίας.

Το σφικτό χρονικό πλαίσιο

Ο λόγος είναι πως την Τετάρτη είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί, δεν υπάρχει χρόνος για συμφωνία των όρων και οργάνωση του μηχανισμού παραγωγής, ενώ υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες που αφορούν και τις επόμενες ημέρες. Επίσης ο Νίκος Ανδρουλάκης θα βρίσκεται σε προγραμματισμένη περιοδεία στην Ηλεία την οποία και δεν είχε επισκεφθεί στον πρώτο γύρο.

Την Πέμπτη υπάρχει ο ποδοσφαιρικός αγώνας της εθνικής ομάδας με την εθνική Αγγλίας και αυτό αποτελεί ένα κάποιο εμπόδιο, καθώς το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης θα είναι μειωμένο. Επίσης την Παρασκευή ο Νίκος Ανδρουλάκης πραγματοποιεί προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.

Οι εκπρόσωποι των δύο μονομάχων θα επανέλθουν το αμέσως προσεχές διάστημα για να συζητήσουν την ημερομηνία που μπορεί να διεξαχθεί η τηλεμαχία, καθώς και οι δύο πλευρές πρέπει να έρθουν σε συμφωνία με το οργανωτικό επιτελείο του κάθε υποψηφίου. Ο χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος και οι υποψήφιοι μετρούν πολύ καλά τις κινήσεις τους.