Rolls-Royce Ghost Series II: Αφ΄υψηλού

Η RR παρουσιάζει μια ανανεωμένη εκδοχή της Ghost η οποία με τον τρόπο που διακρίνει τα τετράτροχα που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας, θέτει ως επίκεντρο ένα νέο ηχοσύστημα και μυριάδες επιλογές εξατομίκευσης

H βρετανική φίρμα αποκαλύπτει την ανανεωμένη εκδοχή της επιβλητικής Ghost, ενσωματώνοντας μια σειρά αλλαγών σε απόλυτη αρμονία με το υψηλό κύρος του μοντέλου, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου ηχοσυστήματος που υπόσχεται μια νέα εμπειρία.

Ξεκινώντας από τη σχεδίαση η νέα Ghost υιοθετεί πιο λεπτά κεντρικά φωτιστικά σώματα τα οποία περιστοιχίζουν μια λίγο διαφορετική παραλλαγή της γρίλιας Pantheon. Χαμηλότερα ξεχωρίζει ένας επίσης ξαναγραμμένος προφυλακτήρας ο οποίος στο κάτω τμήμα του ενσωματώνει τις εισαγωγές αέρα με σύστημα Air Curtain το οποίο ανοίγει και κλείνει αναλόγως με τις ανάγκες ψύξης.

Το πίσω τμήμα υιοθετεί ανάλογης αισθητικής με την Spectre φωτιστικά σώματα ενώ νέου σχεδιασμού είναι και οι τροχοί των 22 ιντσών που συνοδεύουν κάθε έκδοση, «απλή», Long Wheelbase και Black Badge που συναποτελούν την ανανεωμένη γκάμα της Ghost. Ανανεωμένη είναι και η χρωματική παλέτα αν και όπως ισχύει για κάθε RR το τμήμα εξατομίκευσης υπόσχεται να ικανοποιήσει χρωματικά – και όχι μόνο- την οποιαδήποτε επιθυμία των δυνητικών αγοραστών της.

Στα ενδότερα, δεν έχουν πραγματοποιηθεί αλλαγές στον σχεδιασμό με εξαίρεση την προσθήκη ορισμένων νέων επιλογών για τις επενδύσεις οι οποίες πρωτοεμφανίστηκαν στην Cullinan Series II. Σε αυτές συγκαταλέγονται νέες επιλογές από διάτρητο δέρμα αλλά από υφάνσεις από μπαμπού ενώ έχουν προστεθεί νέα φινιρίσματα για τις σκληρές επιφάνειες του ταμπλό. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι μια από τις επιλογές ύφανσης ονόματι Duality Twill αποτελείται από 2,2 εκατομμύρια ραφές.

Η σημαντικότερη προσθήκη αφορά ωστόσο ένα νέο ηχοσύστημα που υπόσχεται να μετατρέψει τον θάλαμο της Ghost σε ένα χώρο αντάξιο ηχητικά των πλέον διάσημων μεγάρων μουσικής της Ευρώπης. Το ηχοσύστημα αποτελείται από 18 ηχεία και ενισχυτή 1.400 watt ενώ ένα περίπλοκο σύστημα αντηχείων που τοποθετούνται σε στρατηγικά μέρη του εσωτερικού, συμπεριλαμβανομένης της οροφής δημιουργεί μια εμπειρία μουσικής σκηνής. Παρ΄όλα αυτά η οροφή εξακολουθεί να προσφέρει την επιλογή της χαρακτηριστικής διακόσμησης με οπτική ίνα που παραπέμπει σε έναν έναστρο ουρανό.

Αναμενόμενα αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι το κινητήριο σύνολο το οποίο ενσαρκώνει ένας V12 με χωρητικότητα 6,75 λίτρων σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων το οποίο μεταδίδει την ισχύ στους πίσω τροχούς. Η απόδοση διαμορφώνεται σε 571 ίππους για την «απλή» έκδοση και σε 600 ίππους για την ισχυρότερη Black Badge.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.