Ισραήλ: Επιδρομή της Χεζμπολάχ στη Χάιφα με ρουκέτες – Τουλάχιστον πέντε οι τραυματίες

Η Χεζμπολάχ, που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ανέφερε πως στόχος ήταν στρατιωτική βάση του Ισραήλ στην περιοχή.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις ρουκέτες που εκτόξευσε το βράδυ της Κυριακής (6/10) η Χεζμπολάχ εναντίον της Χάιφα, στο βόρειο Ισραήλ, όπως ανέφεραν σχετικώς οι Times of Israel επικαλούμενοι νοσοκομειακές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση των τραυματιών δεν εμπνέει ανησυχία.

Νωρίτερα, η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε την επίθεση αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Υποστήριξε πως στόχος ήταν ισραηλινή στρατιωτική βάση κοντά στη Χάιφα.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων MDA ανέφερε ότι από την επίθεση με ρουκέτες ένας έφηβος τραυματίστηκε μέτρια και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν ελαφρά. Ο δήμαρχος της Τιβεριάδας ενημέρωσε, από την πλευρά του, ότι η πόλη δέχθηκε μπαράζ ρουκετών. Η μία βρήκε στόχο και έξι αναχαιτίστηκαν.

«Με την επίθεση στη Χάιφα η Χεζμπολάχ στέλνει μήνυμα»

Στρατιωτικός αναλυτής σχολίασε ότι η επίθεση της Χεζμπολάχ με πυραύλους στη Χάιφα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς η πόλη φιλοξενεί όχι μόνο ναυτική βάση αλλά και χημική βιομηχανία.

«Στοχεύοντας το λιμάνι, είναι ένα διαφορετικό μήνυμα που στέλνει η Χεζμπολάχ στους Ισραηλινούς και προειδοποιεί ότι μπορεί να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά, όχι μόνο στις στρατιωτικές υποδομές που βρίσκονται στη Χάιφα αλλά και στα χημικά προϊόντα», ισχυρίστηκε στο Al Jazeera.

Η Χάιφα είναι η μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ και το μεγαλύτερο λιμάνι στα βόρεια με περίπου 300.000 κατοίκους.

Η δημοσιογράφος Nour Odeh μετέδωσε ότι «είναι η πρώτη φορά που οι κάτοικοι της Χάιφα βλέπουν ρουκέτες να προσγειώνονται μέσα στην πόλη».

Υποστήριξε επίσης ότι η Χάιφα «θεωρείται πρωταρχικός στόχος και αυτή η επίθεση είναι κάτι που οι Ισραηλινοί δεν ήθελαν να συμβεί. Θα μπορούσε να επηρεάσει πολλούς τομείς εδώ στο Ισραήλ».

Ξανά στόχος του Ισραήλ η Βηρυτός

Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ έχει αρχίζει νέο μπαράζ βομβαρδισμών στη Βηρυτό.

Μεταξύ άλλων χτύπησε τζαμί και σχολείο, όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι από Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 24 ανθρώπους.

Ο ισραηλινός στρατός απηύθυνε νέα έκκληση προς τους κατοίκους του νοτίου προαστίου της Βηρυτού να εκκενώσουν την περιοχή, προπύργιο της Χεζμπολάχ που αποτέλεσε επανειλημμένα στόχο των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών τις τελευταίες ημέρες.
Μετά την ισραηλινή εντολή εκκένωσης, ξεκίνησαν νέοι βομβαρδισμοί στην Νταχίγιε στη Βηρυτό που θεωρείται προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Την είδηση μεταδίδουν ισραηλινά μέσα και το λιβανέζικο Al Mayadeen που σχετίζεται με τη Χεζμπολάχ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.