Με την παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί στη Βουλή ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Παρόντες ήταν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ στα υπουργικά έδρανα κάθισαν ο Μάκης Βορίδης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Θεόδωρος Λιβάνιος.

Στα έδρανα του ΠαΣοΚ κάθισε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος χθες στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών βγήκε πρώτος. Και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς βρέθηκε στην Ολομέλεια για τον αγιασμό.

Η αδιαθεσία της Δόμνας Μιχαηλίδου

Σημειώνεται ότι την ώρα του αγιασμού, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δόμνα Μιχαηλίδου αισθάνθηκε μια αδιαθεσία.

Αργότερα, μαζί με συναδέλφους της βρέθηκε στο εντευκτήριο όπου ήπιε έναν φυσικό χυμό πορτοκάλι. Μάλιστα, υφυπουργός της κυβέρνησης την πλησίασε ρωτώντας την αν νιώθει καλύτερα με την κ. Μιχαηλίδου να απαντάει πως ναι.

Τα πηγαδάκια

Δεν ήταν και λίγα τα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν, όλων των αποχρώσεων. Την ώρα που διεξάγεται η ψηφοφορία για την εκλογή Κοσμητόρων και Γραμματέων, οι βουλευτές βρέθηκαν στο καφενείο αλλά και στο εντευκτήριο.

Μεταξύ άλλων στα πηγαδάκια συζητήθηκαν οι εκλογές στο ΠαΣοΚ. Κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν ότι είναι παράδειγμα και για τους ίδιους, ενώ βουλευτές του ΠαΣοΚ δήλωσαν ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί το πνεύμα ενότητας. Κάποιοι συζητούσαν και για το ενδεχόμενο να διεξαχθεί ντιμπέιτ μεταξύ των Ανδρουλάκη – Δούκα.