Εκλογές ΠαΣοΚ: Το debate Ανδρουλάκη – Δούκα στο τραπέζι – Υπό ποιους όρους

Τι λένε επί του debate τα στρατηγεία των δύο υποψηφίων για την προεδρία του ΠαΣοΚ - Η πρωτοβουλία του Δούκα και η συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ για τον καθορισμό των προϋποθέσεων.

Θετικοί στην διεξαγωγή debate εμφανίζονται οι δύο μονομάχοι της δεύτερης Κυριακής για την ηγεσία του ΠαΣοΚ.

Ο Χάρης Δούκας επικοινώνησε το πρωί της Δευτέρας με την ΕΡΤ για το θέμα  υπογραμμίζοντας ότι «είναι σημαντικό να κάνουμε ένα ζωντανό και παραγωγικό διάλογο για το μέλλον του ΠαΣοΚ και της χώρας». Η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη είναι και εκείνη θετική σημειώνοντας ωστόσο ότι πρέπει να ακολουθηθεί η θεσμική διαδικασία.

Αυτό που μένει είναι να βρεθεί μια κοινή ημέρα και έπειτα να συμφωνηθούν οι όροι της τηλεμαχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος η πλευρά του Χάρη Δούκα είναι ανοιχτή στη διεξαγωγή της συζήτησης με οποιονδήποτε όρο. «Την προηγούμενη φορά δεν μπορούσε να γίνει απευθείας και αδιαμεσολάβητος διάλογος όπως είχε προτείνει η πλευρά Ανδρουλάκη γιατί ήταν έξι οι υποψήφιοι, αυτό τώρα δεν ισχύει» λένε με νόημα συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων. Με τον τρόπο αυτό αφήνουν παράθυρο για έναν άμεσο διάλογο στα αμερικανικά και ευρωπαϊκά πρότυπα διεξαγωγής των debate.

Τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης όσο και ο Χάρης Δούκας αναμένεται να ερωτηθούν για το θέμα σε τηλεοπτικές εμφανίσεις τους εντός της ημέρας και από τις απαντήσεις τους θα κριθεί και η διαδικασία στην ΕΔΕΚΑΠ. Η Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης αναμένεται να συνεδριάσει το μεσημέρι τις Τρίτης (8/10) με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δύο υποψηφίων.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.