Με το σύνθημα «το ΠαΣοΚ είναι εδώ με τον Νίκο αρχηγό» υποδέχθηκαν μετά τα μεσάνυχτα τον Νίκο Ανδρουλάκη οι υποστηρικτές του στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ο αρχηγός του κόμματος, ο οποίος πρώτευσε στον πρώτο γύρο των εκλογών, εξασφαλίζοντας μάλιστα μια διαφορά που υπερβαίνει τις οκτώ ποσοστιαίες μονάδες έφτασε στο γραφείο του και μίλησε στους δημοσιογράφους για τα αποτελέσματα που προέκυψαν μετά από μια διαδικασία στην οποία έλαβαν μέρος περισσότεροι από 300.000 ψηφοφόροι.

Στη δήλωσή του ο Ν. Ανδρουλάκης τόνισε: «Σήμερα είναι μια σπουδαία για τη δημοκρατική παράταξη. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους. Μας γέμισαν ελπίδα και δύναμη. Ευχαριστώ τους συνυποψηφίους μου γιατί είχαμε προεκλογική εκστρατεία με πραγματικά πολιτικό πολιτισμό, με ήθος και σοβαρότητα. Να ευχαριστώ από τα βάθη καρδιάς και όσους με τίμησαν με τη σημερινή νίκη. Επτά μέρες έμειναν μέχρι την επόμενη Κυριακή, όταν το ΠαΣοΚ θα βγει ακόμη πιο ενωμένο, ακόμη πιο ισχυρό, ακόμη πιο περήφανο».