Μια μέρα μετά τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε τον πρώτο του απολογισμό, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο διεξαγωγής debete με τον Χάρη Δούκα και μίλησε για την επόμενη ημέρα του κόμματος.

Μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA και την εκπομπή Live News αρχικά θέλησε να ευχαριστήσει τους πολίτες που τον τίμησαν με την ψήφο τους και διαβεβαίωσε πως εάν τον τιμήσουν και την επόμενη Κυριακή θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες αλλαγές και διορθώσεις για να ανταποκριθεί το ΠΑΣΟΚ στις νέες προσδοκίες των πολιτών.

«Έγινε το πρώτο βήμα, νομίζω όλοι οι υποψήφιοι είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί υπήρξε ένα εξαιρετικό κλίμα. Η εκστρατεία διεξήχθη με πολιτικό πολιτισμό, με σοβαρότητα, με ήθος. Κερδισμένο είναι το ΠΑΣΟΚ. Ευχαριστώ όσους με τίμησαν για το αποτέλεσμα. Ένα μεγάλο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ μου πιστώνει ότι το κόμμα επέστρεψε» ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια επεσήμανε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα από εκείνα που έχουν κυβερνήσει και έχει ανοδική πορεία, ενώ τα άλλα δύο κόμματα πέφτουν συνεχώς. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, αξιόπιστοι, υπεύθυνοι, προγραμματικοί, χωρίς λαϊκισμούς».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε θετικός στο debate με τον Χάρη Δούκα λέγοντας: «Από τη δική μου πλευρά είμαι θετικός και ελπίζω να βρούμε ένα φορμάτ. Θα το συζητήσουμε αύριο».

Έπειτα ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να προχωρήσει σε έναν καλύτερο επικοινωνιακό βηματισμό. «Πρέπει να βρούμε έναν καλύτερο επικοινωνιακό βηματισμό, γιατί έχουμε κάνει ένα πρόγραμμα εξαιρετικό για θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Μεγάλα κοινωνικά θέματα που έχουν φορτώσει απίστευτο φορτίο στην πλάτη της ελληνικής κοινωνίας. Το κόστος ζωής είναι ένα μεγάλο ζήτημα για εμάς. Χρειαζόμαστε μία πιο ριζοσπαστική επικοινωνία πολιτικά».

«Να γίνουμε μία κυβέρνηση που θα προσφέρει σημαντικές αλλαγές»

«Σοβαρότητα, ήθος και πολιτικός πολιτισμός», είναι οι αξίες με τις οποίες ο κος Ανδρουλάκης επιθυμεί να βαδίσει το ΠΑΣΟΚ στις κάλπες της επόμενης Κυριακής.

«Όταν εκφράζω μία πολιτική κάποιοι άνθρωποι έρχονται να στηρίξουν την αξιοπιστία μου, την πορεία μου και την πολιτική που εκφράζω. Βάσει αυτών αυτοί που με ψήφισαν στον α’ γύρο επιλέγουν και τι θέλουν στον β’ γύρο. Δεν χρειάζεται κανείς να υποδείξει, είμαστε εδώ για να αναδεικνύουμε πολιτικές».

«Αν επιβεβαιωθεί η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου θα δείτε ότι όλα θα πάρουν το σωστό δρόμο. Είναι θέμα ανάγκης. Η μεγάλη εικόνα είναι ότι η πατρίδα μας χρειάζεται ένα χρήσιμο κόμμα που παράγει έργο. Όλοι οι υποψήφιοι μπορούμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να λειτουργούμε με ενότητα και σοβαρότητα. Όλα αυτά γίνονται για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη ΝΔ, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, να την αντικαταστήσουμε και να γίνουμε μία κυβέρνηση που θα προσφέρει σημαντικές αλλαγές».

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεσμεύτησε σε όλους τους φίλους και τα μέλη του κόμματος πως θα κάνει ότι χρειάζεται για να ανταποκριθεί το ΠΑΣΟΚ στα νέα του όρια.