Η Taylor Swift είναι η πλουσιότερη γυναίκα μουσικός – Το αστρονομικό ποσό

Η Taylor Swift έγινε η πλουσιότερη γυναίκα μουσικός στον κόσμο - Η περιουσία μαμούθ που είχε στην κατοχή το 2023.

Η Taylor Swift είναι η πλουσιότερη γυναίκα μουσικός στον κόσμο με εκτιμώμενη περιουσία 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Φέτος τον Απρίλιο η Σουίφτ εμφανίστηκε στην ετήσια λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes για πρώτη φορά. Στις 5 Οκτωβρίου από το περιοδικό ανανεώθηκαν τα στοιχεία για την περιουσιακή της κατάσταση, καθώς συμπεριλήφθηκαν τα έσοδα από την περιοδεία της «Eras» και οι πωλήσεις του μουσικού της καταλόγου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Taylor Swift βρίσκεται τώρα στην κορυφή της λίστας με τις πλουσιότερες γυναίκες μουσικούς. Ξεπερνώντας δε, τη Rihanna, η οποία φέρεται να έχει καθαρή περιουσία 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, σύμφωνα με το Forbes, η Rihanna διατηρεί τον τίτλο της «πιο πλούσιας γυναίκας μουσικού όλων των εποχών». Η περιουσία της μάλιστα, κάποτε ανερχόταν σε 1,77 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Taylor Swift βρίσκεται επίσης, στο νούμερο 2 της λίστας με τους πλουσιότερους μουσικούς, ανεξαρτήτως φύλου. Ο Jay-Z να καταλαμβάνει την πρώτη θέση με περιουσία που εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Forbes εκτιμά ότι η Τέιλορ Σουίφτ έχει εισπράξει 600 εκατομμύρια δολάρια από τα δικαιώματα και τις περιοδείες της και άλλα 600 εκατομμύρια δολάρια από τον μουσικό κατάλογό της.

Από πού έρχονται τα έσοδα της Taylor Swift

Μεγάλο μέρος των εσόδων προέρχεται από τα άλμπουμ που ηχογράφησε εκ νέου η τραγουδίστρια, σε μια προσπάθεια να ανακτήσει τον έλεγχο των κορυφαίων ηχογραφήσεων της. Ήταν η επανακυκλοφορία του άλμπουμ της «1989» του 2014 ξεπέρασε τις πωλήσεις του αρχικού δίσκου.

Το Forbes αναφέρει ακόμα ότι κέρδισε 125 εκατομμύρια δολάρια από ακίνητα. Φέρεται να εισέπραξε και 100 εκατομμύρια δολάρια μόνο από τα δικαιώματα streaming στο Spotify, χάρη στα άλμπουμ «Midnights» του 2022 και «1989 (19 Έκδοση Taylor)».

Το Bloomberg ανέφερε ότι η Σουίφτ έγινε δισεκατομμυριούχος τον Οκτώβριο του 2023. Αυτό συνέβη χάρη στα νέα της άλμπουμ, την περιοδεία «Eras», την πρώτη με εισπράξεις ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων και την ταινία από τις συναυλίες της που κατέρριψε κάθε ρεκόρ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.