Τούρτα σοκολάτας με γιαούρτι και μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, άκρως σοκολατένιο, μα πάνω απ’ όλα νόστιμο, που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε μικρό ή μεγάλο κάλεσμα.

Τούρτα σοκολάτας με γιαούρτι και μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, άκρως σοκολατένιο, μα πάνω απ’ όλα νόστιμο, που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε μικρό ή μεγάλο κάλεσμα.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

120λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για τσέρκι διαμέτρου 23 εκ.

  •  250 γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά
  •  80 γρ. βούτυρο λιωμένο
  •  Λίγη κανέλα
  •  50 γρ. ξύσμα σοκολάτας για τη διακόσμηση

Για τη μους

  •  300 ml γάλα
  •  800 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
  •  400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα τη μους: Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και το γάλα και τα μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσει να βγάζει ατμό το γάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξεκινάμε να ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να λιώσει σχεδόν όλη η σοκολάτα.

  2. Πριν λιώσει εντελώς, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει τελείως και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις γίνει χλιαρό, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Το αφήνουμε στην άκρη.

  3. Θρυμματίζουμε σε δυο δόσεις τα μπισκότα στον πολυκόφτη, να γίνουν σκόνη. Τα ανακατεύουμε με την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα με υφή βρεγμένης άμμου.

  4. Μαγκώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας στον πάτο μιας φόρμας με αποσπώμενη βάση και απλώνουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου. Το πατάμε με την ανάποδη ενός κουταλιού να ισιώσει, να μοιραστεί ισομερώς και να γίνει συμπαγές. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα της σοκολάτας και ισιώνουμε με σπάτουλα. Μεταφέρουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσει.

  5. Όταν σταθεροποιηθεί καλά η τούρτα, την ξεφορμάρουμε περνώντας προσεκτικά ένα μαχαίρι γύρω από το τσέρκι και με τη βοήθεια της λαδόκολλας τη μεταφέρουμε σε πιατέλα. Τραβάμε τη λαδόκολλα και σερβίρουμε την τούρτα αμέσως γαρνίροντας με ξύσμα σοκολάτας.

Μικρά Μυστικά

Χρησιμοποιούμε για τη βάση της τούρτας ό,τι τύπου μπισκότα προτιμάμε, όπως digestive, κανέλας, πορτοκαλιού, ενώ μπορούμε να αντικαταστήσουμε και την κουβερτούρα γάλακτος με bitter.