Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους συγκεκριμένων κτιρίων στα νότια προάστια της Βηρυτού -κοντά σε τρεις τοποθεσίες που εκτιμά ότι υπάρχουν εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ- να εκκενώσουν αμέσως, σύμφωνα με ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Μετά το μήνυμα – κάλεσμα, λιβανέζικα ΜΜΕ αναφέρουν αεροπορικές επιδρομές στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Το λιβανικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANI μετέδωσε ότι έγιναν τουλάχιστον πέντε ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε νότιο προάστιο της Βηρυτού και στα περίχωρά του, εκ των οποίων τέσσερις πολύ σφοδροί.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου μεταδίδουν ότι άκουσαν εκκωφαντικές εκρήξεις και είδαν καπνό να υψώνεται από τον τομέα.

Ασθενοφόρα έσπευσαν επιτόπου, σύμφωνα με το ANI, το οποίο έκανε επίσης λόγο περί παρουσίας ισραηλινών drones αναγνώρισης που πέταγαν σε χαμηλό ύψος

Αντίστροφη μέτρηση για την επίθεση στο Ιράν

Το Ισραήλ «προετοιμάζει απάντηση» στην πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε στο έδαφός του το Ιράν, ανακοίνωσε σήμερα στρατιωτικός αξιωματούχος, την ώρα που ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί νέα πλήγματα κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και της Χαμάς στη Γάζα, συμμάχων της Τεχεράνης.

Η ιρανική επίθεση την Τρίτη, η δεύτερη από τον Απρίλιο, και η απειλή της απάντησης του Ισραήλ, έχουν πυροδοτήσει φόβους για ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Το Ισραήλ θα απαντήσει στο Ιράν για την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε η Τεχεράνη όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι, προσθέτοντας ότι δύο αεροπορικές βάσεις που επλήγησαν στην επίθεση παρέμειναν πλήρως λειτουργικές και κανένα αεροσκάφος δεν υπέστη ζημιές.

Ο εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε επίσης ότι ο στρατός έχει σκοτώσει 440 μαχητές της Χεζμπολάχ του Λιβάνου από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης που εξαπέλυσε τη Δευτέρα κατά του ισλαμιστικού κινήματος στο νότιο Λίβανο, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις εντείνουν τους βομβαρδισμούς τους.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου τόνισε σε διάγγελμα του το Σάββατο ότι «το Ιράν βρίσκεται πίσω από όλες τις απειλές εναντίον μας. Εκτόξευσαν εκατοντάδες πυραύλους εναντίον μας σε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις στην ιστορία. Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα δεχόταν μια τέτοια επίθεση, ούτε το Ισραήλ θα τη δεχτεί. Το Ισραήλ έχει το καθήκον και το δικαίωμα να αμύνεται και να απαντά σε τέτοιες επιθέσεις – και αυτό πρόκειται να κάνουμε».