Σκληρή μάχη, δυνατά μαρκαρίσματα κι ένα αυθεντικό clasico στο ΟΑΚΑ! Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός προσέφεραν ωραίο θέαμα, όμως δεν βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν για να ξεφύγουν από το 0-0 και αναγκαστικά περιορίστηκαν στον ένα βαθμό.

Αμφότερες οι ομάδες είχαν κλασικές ευκαιρίες στα δύο μισά της αναμέτρησης, με τον ρυθμό στο πρώτο ειδικά να είναι εξοντωτικός.

Ροντέο από το πρώτο μισό

Κάποιο γκολ δεν έφερε όμως έκρυβε πολλές συγκινήσεις. Οι δύο «αιώνιοι» είχαν, ουσιαστικά, από μία κλασική ευκαιρία και αρκετές καλές προϋποθέσεις.

Η πρώτη υποψία φάσης ήρθε στο πρώτο λεπτό, όταν ο Ολιβέιρα σέντραρε και ο Μαρτίνς ακολούθησε τη μπάλα χωρίς να προλάβει να έρθει σε επαφή. Δύο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός απείλησε, χτυπώντας από τα δεξιά. Η μπάλα έφτασε στην καρδιά της περιοχής, αλλά οι «πράσινοι» δε βρήκαν τελική. Μέσα στα επόμενα λεπτά οι γηπεδούχοι μπήκαν δύο φορές με αξιώσεις στην περιοχή του Ολυμπιακού, όμως ο Τζολάκης δεν απειλήθηκε.

Στο 11′ ένα κόρνερ του Τετέ έστειλε τη μπάλα στο κεφάλι του Γεντβάι στο δεύτερο δοκάρι, με τον στόπερ του Παναθηναϊκου να σηκώνεται πιο ψηλά από όλους και να τη στέλνει πάνω από τα γκολπόστ.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Τζούριστις έπιασε ένα φοβερό σουτ από διαγώνια θέση έξω από την περιοχή και λίγο έλλειψε να βρει τη γωνία του Τζολάκη, ο οποίος είδε τη μπάλα να καταλήγει στο πάνω δίχτυ. Οι γηπεδούχοι είχαν και την επόμενη καλή ευκαιρία, όταν ο Ίνγκασον σηκώθηκε μόνος του μετά από φάουλ του Τσέριν και έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός έπαιζε αρκετά με μεγάλες του Κάρμο και κυρίως από την αριστερή πλευρά. Από εκεί εκδηλώθηκε και μία από τις καλές προσπάθειες του πρώτου μέρους, με τον Έσε να σουτάρει από πλάγια θέση (κάτι σα σέντρα – σουτ) και τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε μία ακόμα καλή στιγμή από τα αριστερά, χτυπώντας στο ανοιχτό γήπεδο. Ο Μλαντένοβιτς βρήκε χώρο και έπιασε ένα πολύ απειλητικό σουτ, το οποίο κατέληξε για λίγο άουτ. Λίγο αργότερα, μία προβολή του Τσέριν στο κεφάλι του Ροντινέι έμεινε… σχεδόν ατιμώρητη, αφού ο διαιτητής έδωσε φάουλ, όμως δεν έδειξε κάποια κάρτα στον παίκτη του Παναθηναϊκού.

Στο 32’, οι Πειραιώτες αναστάτωσαν για τα καλά την «πράσινη» άμυνα μετά από ένα κόρνερ του Μουζακίτη, απείλησαν σε τρεις χρόνους, όμως δε βρήκαν τελική.

Τρία λεπτά αργότερα ακολούθησε μία από τις καλύτερες στιγμές του αγώνα, όταν ο Λοντίγκιν έκανε σοβαρότατη γκέλα και ο Μαρτίνς πάσαρε στον Ελ Καμπί, ο οποίος σούταρε στην εστία από την οποία ήταν απών ο γκολκίπερ. Ο Ινγκασον, όμως, επενέβη σωτήρια πάνω στη γραμμή και έσωσε την ομάδα του.

Η ένταση είχε ανέβει και οι δύο ομάδες γίνονταν εύκολα απειλητικές. Ο Παναθηναϊκός πάτησε ξανά καλά στην περιοχή, βρίσκοντας, μάλιστα, μία καλή τελική με τον Τσέριν, η οποία κατέληξε στα πόδια της «ερυθρόλευκης» άμυνας.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Ιωαννίδης, που ένιωθε ενοχλήσεις από νωρίτερα, αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, δίνοντας τη θέση του στον Σπόραρ.

Στο πρώτο λεπτό του έξτρα χρόνου, ένα φάουλ του Παναθηναϊκού δημιούργησε μία φοβερή τριπλή ευκαιρία. Ο Τζολάκης απέκρουσε σε δύο χρόνους και ο Τετέ δε μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα σε τρίτο.

Μουζακίτης και Κωστούλας μαζί

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επέλεξε να κάνει μία αλλαγή στο ημίχρονο, βγάζοντας τον Ολιβέιρα, ο οποίος δεν προσέφερε πολλά, και πέρασε στη θέση του τον Κωστούλα. Δύο παιδιά 17 ετών σε ντέρμπι αιωνίων!

Ο νεαρός έβγαλε ενέργεια από τα πρώτα λεπτά, στα οποία δεν υπήρξε κάποια αξιοσημείωτη φάση. Μέχρι το 54’, όταν ένα κόρνερ του Μουζακίτη έστειλε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι. Ο Μαρτίνς την υποδέχθηκε με χώρο από τα πλάγια και την έστειλε πίσω από το τέρμα.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μαρτίνς σέντραρε κι ο Ελ Καμπί έκανε την… κλασική του κίνηση, όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας, ο Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε διπλή αλλαγή, βάζοντας τους Γκαρθία και Βέλντε αντί των Κοστίνια και Μαρτίνς. Αλλαγές και οδηγίες με… επιθετική διάθεση. Μερικά λεπτά αργότερα, ο Αλόνσο πέρασε τους Μαξίμοβιτς και Πελίστρι, βγάζοντας τους Τσέριν και Τζούρισιτς.

Στο 70’, οι ερυθρόλευκοι έγιναν απειλητικοί από τα αριστερά, όμως δεν πήραν κάτι καλύτερο από το κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ολυμπιακός έχασε μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες του αγώνα. Ο Μουζακίτης έκανε ένα εκπληκτικό σουτ, ο Λοντίγκιν επενέβη, όμως η μπάλα έμεινε… ζωντανή. Ο Ελ Καμπί ακούμπησε και η μπάλα πήγε στον Κωστούλα, ο οποίος πρόλαβε να κάνει μόνο μία βιαστική προβολή, όμως την έστειλε άουτ.

Λίγο πριν από τις καθυστερήσεις, ο Τετέ έκανε μία πολύ καλή σέντρα στην πλάτη της άμυνας και ο Αράο βγήκε μόνος του, όμως έβαλε λάθος το κορμί του και την έστειλε στον Τζολάκη.

Στην κόντρα, ο Ολυμπιακός έχασε μία σπουδαία ευκαιρία, με τον Κωστούλα να κάνει φοβερή κάθετη στον Μασούρα, ο οποίος δεν νίκησε τον Λοντίγκιν.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Μπάλντοκ (75′ Κώτσιρας), Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (65′ Μαξίμοβιτς), Μπακασέτας (75′ Ουναΐ), Τετέ, Τζούριτσιτς (65′ Πελίστρι), Ιωαννίδης (44′ Σπόραρ)

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Κοστίνια (62′ Γκαρθία), Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Μουζακίτης (86′ Μασούρας), Έσε, Ολιβέιρα (46′ Κωστούλας), Ροντινέι, Μαρτίνς (62′ Βέλντε), Ελ Καμπί