Ο Στέφανος Κασσελάκης επέστρεψε στο λεκανοπέδιο και μια ημέρα μετά τη, δια αντιπροσώπου, υποβολή υποψηφιότητας για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την προεκλογική εκστρατεία του.

Το πρωί της Κυριακής ο Στ. Κασσελάκης βρέθηκε στο Νέο Ηράκλειο και συναντήθηκε με κομματικά στελέχη από τον βόρειο τομέα της Αθήνας.

«Στέφανε, θυμήσου, η βάση είναι μαζί σου» ήταν ένα από τα συνθήματα που, σύμφωνα με συνεργάτες του πρώην προέδρου, ακούστηκαν στη διάρκεια της παρουσίας του στην περιοχή της Αττικής. Φυσικά δεν έλειψαν οι δεκάδες φωτογραφίες με τον ίδιο να απαντά στους παριστάμενους πως «εσείς θα είστε ο νέος ΣΥΡΙΖΑ».

Ποιοι συνόδευσαν τον Κασσελάκη

Τον Στέφανο Κασσελάκη συνόδευσαν την Κυριακή τρία πρόσωπα της παράταξης που έχουν από καιρό συνδεθεί μαζί του. Η βουλεύτρια και γραμματέας της ΚΟ Θεοδώρα Τζάκρη, ο διευθυντής της ΚΟ Θάνος Μωραΐτης και η βουλεύτρια Ραλλία Χρηστίδου.

Οι δύο πρώτοι ήταν η «φωνή» του εντός της ταραχώδους Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου. Η κα. Τζάκρη ήταν αυτή που παρέδωσε τον φάκελο με την υποψηφιότητα του Στ. Κασσελάκη και ο κ. Μωραΐτης εκείνος που ενημέρωσε για τη μαζική αποχώρηση της «κασσελακικής» πτέρυγας από τη συνεδρίαση ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η κα. Χρηστίδου προ ημερών είχε στηρίξει κι επισήμως την προσπάθεια του Στ. Κασσελάκη ν’ ανακτήσει τα ηνία χαρακτηρίζοντας τον ως «νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο».

Στο τέλος της συνάντησης ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προέβη σε ανάρτηση δηλώνοντας ευγνώμων για τη στήριξη από τη βάση.