Αποτελέσματα ΠαΣοΚ: Πρώτος ο Ανδρουλάκης – Στο νήμα πέρασε στον β’ γύρο ο Δούκας

Με μεγάλη συμμετοχή που ξεπέρασε τις 300.000 ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στο ΠαΣοK - Σάρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Κρήτη, τέταρτος στην Αθήνα ο Χάρης Δούκας - Τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης.

Πρώτος με ποσοστό λίγο κάτω από το 30% αναδείχθηκε στις εκλογές του ΠαΣοΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στον β’ γύρο θα αναμετρηθεί με τον Χάρη Δούκα ο οποίος στο νήμα κέρδισε τελικά τον Παύλο Γερουλάνο.

Στο 99,78% της ενσωμάτωσης και ενώ απομένουν μόλις 4 εκλογικά τμήματα ο κ.Δούκας συγκεντρώνει 64.253 ψήφους και ο κ.Γερουλάνος 63.418 ψήφους, διαφορά που δεν μπορεί να ανατραπεί. Έτσι, ο κ.Δούκας λαμβάνει το 21,39%, ο Παύλος Γερουλάνος το 21,11% και η Άννα Διαμαντοπούλου το 19,52%. Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου συγκέντρωσαν το 6,96% και το 2,29% αντίστοιχα.

Δείτε αναλυτικά τη ροή των αποτελεσμάτων

Το θρίλερ της Αττικής

Το μεγάλο θρίλερ της βραδιάς εκτυλίχθηκε στην Αττική εκεί όπου ο Παύλος Γερουλάνος ήρθε πρώτος, η Άννα Διαμαντοπούλου δεύτερη, ο Νίκος Ανδρουλάκης τρίτος και ο Χάρης Δούκας τέταρτος. Μάλιστα, όσο ήταν σε εξέλιξη η ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων της Αττικής ο κ.Γερουλάνος κέρδιζε συνεχώς έδαφος, όμως όταν ο ρυθμός μείωσης της διαφοράς άρχισε να πέφτει το τοπίο ξεκαθάρισε υπέρ του κ.Δούκα αν και με ελάχιστη διαφορά.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

«Το ΠαΣοΚ θα βγει πιο ισχυρό την επόμενη Κυριακή»

Στη δήλωσή του ο Ν. Ανδρουλάκης τόνισε: «Σήμερα είναι μια σπουδαία για τη δημοκρατική παράταξη. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους. Μας γέμισαν ελπίδα και δύναμη. Ευχαριστώ τους συνυποψηφίους μου γιατί είχαμε προεκλογική εκστρατεία με πραγματικά πολιτικό πολιτισμό, με ήθος και σοβαρότητα. Να ευχαριστώ από τα βάθη καρδιάς και όσους με τίμησαν με τη σημερινή νίκη. Επτά μέρες έμειναν μέχρι την επόμενη Κυριακή, όταν το ΠαΣοΚ θα βγει ακόμη πιο ενωμένο, ακόμη πιο ισχυρό, ακόμη πιο περήφανο».

«Οι ψηφοφόροι δεν χρειάζεται να κατευθυνθούν»

Ο Παύλος Γερουλάνος επέδειξε πολιτικό πολιτισμό, συνεχάρη τους Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα για την πρόκρισή τους στον β’ γύρο των εκλογών του ΠαΣοΚ και δεν μπήκε καν στη διαδικασία να θέσει ζήτημα επανακαταμέτρησης ψήφων παρά το οριακό αποτέλεσμα στο ντέρμπι της βραδιάς.

«Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ μίλησαν και η απόφασή τους είναι σεβαστή» ανέφερε αρχικά. Να συγχαρώ τους Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα και όλους τους συνυποψηφίους μου για τον εξαιρετικό αγώνα που ανέβασε το ΠαΣοΚ στα μάτια όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων».

«Από αύριο ξεκινάμε μια καινούργια μέρα, εδώ είμαστε για να συνεχίσουμε τον αγώνα που έχουμε μπροστά μας» τόνισε ακόμη ο κ. Γερουλάνος και συμπλήρωσε: «Δεν νομίζω ότι οι πολίτες που θα έρθουν να ψηφίσουν αύριο χρειάζεται να κατευθυνθούν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Ο καθένας που με ψήφισε ήρθε με τη δική του άποψη, δεν σπρώχτηκαν. Δεν περιμένουν από μένα να τους πει ποιος θα κερδίσει στο δεύτερο γύρο. Η μάχη είναι ανοικτή».

«Όποιος πιστεύει στη δημοκρατία, πιστεύει και στο αποτέλεσμα. Η διαδικασία έκανε καλό στο ΠΑΣΟΚ και ελπίζω την επόμενη μέρα όλα να πάνε καλά» κατέληξε.

«Όλοι μαζί ενωμένοι για το μεγάλο ΠαΣοΚ»

«Η σημερινή μέρα είναι σημαντική αφετηρία για μία νέα πορεία του ΠΑΣΟΚ. Μας δυνάμωσαν οι πολίτες. Ευχαριστώ όσους πίστεψαν στην υποψηφιότητά μου. Είμαι εδώ και στην επόμενη μέρα θα είμαστε ενωμένοι». Αυτή είναι η πρώτη σύντομη δήλωση της Αννας Διαμαντοπούλου μετά τα αποτελέσματα των εκλογών.

Τελευταίος χρονικά έκανε δηλώσεις από την Χαριλάου Τρικούπη ο Χάρης Δούκας.

«Μαζί για τη μεγάλη υπέρβαση»

Η οριακή πρόκρισή του στη μάχη της επόμενης Κυριακής έναντι του Παύλου Γερουλάνου τού επέτρεψε να θέση ως στόχο τη «μεγάλη υπέρβαση» όπως την περιέγραψε στη σύντομη δήλωσή του.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ευχαρίστησε φυσικά όσους προσήλθαν στις κάλπες, τους εθελοντές της υποψηφιότητάς του κι όσους τον ψήφισαν, αλλά και τους συνυποψηφίους του για το γεγονός πως «γύρισαν την Ελλάδα για να δυναμώσουμε το ΠαΣοΚ σε κάθε γωνιά».

Κατά τον κ. Δούκα «το μήνυμα της κάλπης είναι καθαρό, το 70% ζητάει αλλαγή ηγεσίας». Γι’ αυτό και έκανε κάλεσμα για τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών έτσι ώστε «να κάνουμε τη μεγάλη υπέρβαση».

«Να αλλάξουμε το ΠαΣοΚ για ν’ αλλάξουμε τη χώρα» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.