Ως το αουτσάιντερ σε μια εκλογική κούρσα με μεγαλοστελέχη εισήλθε πλέον ο Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος από το Σάββατο (5/10), έχοντας συλλέξει τις 30 υπογραφές μελών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, είναι διεκδικητής της προεδρίας.

Ο δημοφιλής ηθοποιός και πρώην δήμαρχος Στυλίδας παραχώρησε την πρώτη συνέντευξή του μετά την υποβολή υποψηφιότητας και μιλώντας στις «Εξελίξεις Τώρα» του MEGA με την Αναστασία Γιάμαλη ανέλυσε τις προθέσεις αυτής της πρωτοβουλίας του.

«Ο κόσμος δείχνει ότι ζητάει αντιπολίτευση σε μία κυβέρνηση που δεν τα πάει καλά. Απέτυχε όλη η αντιπολίτευση» ομολόγησε ο κ. Γκλέτσος σημειώνοντας πως «εμείς παίρνουμε το μήνυμα. Πρέπει να κάνουμε αλλαγή ατζέντας στον δημόσιο λόγο μας όλοι οι υποψήφιοι, όλο το κόμμα. Να κάνουμε γρήγορες κινήσεις, να φέρουμε τον ανάλογο και περισσότερο κόσμο στην κάλπη και να δούμε ποιος θα πάρει τα σκήπτρα».

Όπως τόνισε, «αν στρέψει σε μένα αυτή η τύχη, θα γίνουν βήματα. Θα γίνουν βήματα δειλά, αλλά σταθερά».

«Ήμασταν σε σοκ, δεν γνώριζε από πολιτική ο Κασσελάκης»

Περιγράφοντας τον εαυτό του ο άλλοτε υποψήφιος περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας ανέφερε πως «είμαι Αριστερός. Με ενδιαφέρουν τα κοινά, με ενδιαφέρει τι γίνεται στην πατρίδα και θέλω να προσφέρω. Σε δεύτερο πλάνο είναι και η προσωπική φιλοδοξία, δεν το κρύβω».

Ακολούθως σχολίασε τη θητεία του Στέφανου Κασσελάκη, αναγνωρίζοντας πως «κάναμε λάθος όλοι μαζί και τον αδικήσαμε».

«Τον πήραμε στο λαιμό μας» συνέχισε να λέει. «Ήμασταν σε σοκ, είχαμε χάσει δύο φορές στις βουλευτικές εκλογές, είχε φύγει ο ηγέτης μας, ο Αλέξης Τσίπρας. Πολιτικά ήταν παιδί. Δεν είχε κάνει θαλαμοφύλακας και τον βάλαμε αρχιστράτηγο σε καιρό πολέμου. Τον καταστρέψαμε. Δεν γνώριζε από πολιτική ο Κασσελάκης»

Την αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη περί κουκουλοφόρων, ο κ. Γκλέτσος την χαρακτήρισε εξύβριση, καθώς «όλοι ξέρουμε τι είναι οι κουκουλοφόροι, είναι προδότες».

Τέλος υποστήριξε πως «οι υποστηρικτές Κασσελάκη δεν είναι ΣΥΡΙΖΑίοι, είναι απολιτίκ. Ονειρεύονται ότι θα γίνουν σαν τον Κασσελάκη, το οποίο δεν πατάει πουθενά».