Κροκέτες μπακαλιάρου με σος ταρτάρ

Ζουμερές στο εσωτερικό τους, τραγανές απέξω και απίστευτα εθιστικές, οι κροκέτες μπακαλιάρου είναι το ορεκτικό που δε θα χορταίνετε να βουτάτε στην ταρτάρ σος.

Κροκέτες μπακαλιάρου με σος ταρτάρ

Ζουμερές στο εσωτερικό τους, τραγανές απέξω και απίστευτα εθιστικές, οι κροκέτες μπακαλιάρου είναι το ορεκτικό που δε θα χορταίνετε να βουτάτε στην ταρτάρ σος.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

40λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

10λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 4 μερίδες

  •  250 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
  •  100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  •  1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  •  1 πατάτα μεγάλη
  • 1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  •  ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  •  Αλάτι, πιπέρι
  •  Αλεύρι για το πανάρισμα
  •  Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα:
  •  Ταρτάρ σος για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι την πατάτα και, μόλις μαλακώσει, την ξεφλουδίζουμε και τη ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ μαζί με τη φρυγανιά, τον άνηθο, το κρεμμυδάκι, τον κύβο λαχανικών, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού. Δουλεύουμε τα υλικά μέχρι να αποκτήσουμε ένα σφιχτό μείγμα.

  2. Ψιλοκόβουμε το φιλέτο μπακαλιάρου σε πολύ μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε το μείγμα της πατάτας σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε πολύ καλά με τα κομμάτια του ψαριού.

  3. Πλάθουμε μεσαίου μεγέθους κροκέτες και τις αλευρώνουμε.

  4. Τις τηγανίζουμε σε δόσεις σε καυτό ηλιέλαιο και σε δυνατή φωτιά για 5-7 λεπτά, να ροδίσουν ομοιόμορφα.

  5. Βγάζουμε τις κροκέτες σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν από το περιττό λάδι και τις σερβίρουμε ζεστές, συνοδεύοντας με σος ταρτάρ.

Μικρά Μυστικά

Μην παραλείψετε το απορροφητικό χαρτί, ώστε να στραγγίξει το περιττό λάδι.