Το FBI βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό, καθώς με αφορμή την μαύρη επέτειο της 7ης Οκτωβρίου, όταν η Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ υπάρχουν πληροφορίες για χτυπήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το ρεπορτάζ του ανταποκριτή του MEGA, Πέτρου Κασφίκη αναφέρει ότι τόσο το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας όσο και το FBI προειδοποιούν για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις εντός των ΗΠΑ ενόψει της επετείου του μακελειού της 7ης Οκτωβρίου.

Mάλιστα, στην ετήσια αξιολόγηση απειλών που εκδίδει το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας αναφέρει ότι οι συγκρούσεις στην Μέση Ανατολή και οι απερχόμενες αμερικανικές εκλογές αποτελούν παράγοντες που συμβάλλουν σε ένα υψηλό επίπεδο απειλής.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έρχεται σε μία χρονική περίοδο που παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση των εγκλημάτων μίσους εναντίον της αμερικανοεβραϊκής κοινότητας.

Σε συναγερμό ο ισραηλινός στρατός

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού ενόψει της επετείου της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου του 2023, τονίζοντας ότι μαχητές επιδιώκουν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη χώρα.

«Αυτή την εβδομάδα θα τιμήσουμε την επέτειο του πολέμου και της 7ης Οκτωβρίου. Είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε τις δυνάμεις μας ενόψει της ημέρας αυτής, λόγω του φόβου για επιθέσεις που επιδιώκουν να διαπράξουν μαχητές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης Τύπου, χωρίς άλλη διευκρίνιση.