Πολύ… σκληρός για να υποτιμάται αποδεικνύεται ο Παναιτωλικός, που μετά την ισοπαλία στο «Καραϊσκάκης», πήρε νίκη επί της ΑΕΚ και έσπασε το αήττητό της στο φετινό πρωτάθλημα.

Η Ενωση είχε καλές στιγμές και καλά διαστήματα στο πρώτο ημίχρονο, όμως δε μπόρεσε να βρει κάποιο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο έχασε μία μεγάλη ευκαιρία με κοντινή προβολή του Πιερό, αλλά στη συνέχεια είδε τον Παναιτωλικό να… παίρνει τα πάνω του και να κάνει το 1-0 στο 73′ με τον Μιγκέλ Λουίζ, ο οποίος πήρε τη μπάλα από σέντρα του Μαυρία.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι είχαν τρεις καλές ευκαιρίες για το 2-0, όμως το σκορ δεν άλλαξε.

Ετσι, η ΑΕΚ έμεινε στους 14 βαθμούς και η πρωτιά της αμφισβητείται από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, που βρίσκονται στους 13 με ένα παιχνίδι λιγότερο, ενώ με νίκη κόντρα στη Λαμία ο Αρης την πιάνει στους 14.

Ενδεκάδα… Παναθηναϊκού

Ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε τη… δοκιμασμένη συνταγή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό και δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή, παρότι οι Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς και Μουκουντί πήραν το «πράσινο φως» και βρέθηκαν στον πάγκο.

Στο πρώτο μέρος, η ΑΕΚ είχε την υπεροχή και όριζε τον ρυθμό στο βροχερό Αγρίνιο, όμως δεν κατάφερε να κάνει γκολ κάποια από τις καλές στιγμές της.

Η πρώτη φάση ήρθε στο έκτο λεπτό, όταν ο Ντίαζ έκανε μια όμορφη ενέργεια και επέλεξε να σουτάρει από πολύ μακριά, χωρίς να ανησυχεί, όμως, τον Στρακόσα. Λίγο αργότερα, η ΑΕΚ είχε τη δική της στιγμή, με τον Πινέδα να σπαταλά μία όμορφη συνεργασία από τους Περέιρα και Κοϊτά.

Στο 18′, ο τελευταίος έκανε μία εντυπωσιακή ντρίμπλα στα πλάγια της περιοχής και προσπάθησε να περάσει τη μπάλα προς το τέρμα, αλλά ο Τσάβες αντέδρασε σωστά.

Επτά λεπτά αργότερα, ο Περέιρα έπεσε μέσα στην περιοχή μετά από επαφή με τον γκολκίπερ και οι παίκτες της ΑΕΚ ζήτησαν πέναλτι, όμως διαιτητής και VAR διέταξαν να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στα επόμενα λεπτά, η ΑΕΚ είχε ξεκάθαρη κυριαρχία, όμως δε βρήκε κάποια κλασική ευκαιρία. Στο 43′, ο Ρότα είδε τον Παντελάκη να επεμβαίνει την τελευταία στιγμή και να στερεί το τετ α τετ από την Ενωση, η οποία κινδύνεψε δευτερόλεπτα αργότερα, όταν οι γηπεδούχοι βγήκαν στην κόντρα και ο Ντίας εκτέλεσε από πλάγια θέση, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Απίθανη τροπή

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Λομόνακο πήγε σε ένα man to man με τον Κάλενς από πλάγια θέση και σούταρε δυνατά, αλλά ο Στρακόσα επενέβη με τα ακροδάχτυλα.

Στο 57, ο Κοϊτά εκτέλεσε ένα καλό φάουλ, το οποίο πήρε σωστά φάλτσα, όμως κατέληξε πάνω από την εστία του Τσάβες, που δε χρειάστηκε να ακουμπήσει τη μπάλα.

Η καλύτερη ευκαιρία του αγώνα ήρθε για την ΑΕΚ στο 62ο λεπτό, όταν ο Κοϊτά έκανε μία σέντρα- σουτ και ο Πιερό έκανε μία πάρα πολύ επικίνδυνη προβολή από κοντά, ωστόσο δε μπόρεσε να σκοράρει.

Ο Παναιτωλικός… στεκόταν, απειλούσε σε κόντρες και τελικά κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 73′. Ο Μαυρίας έκανε μία σέντρα και ο Μιγκέλ Λουίζ έκανε το 1-0 με μονοκόμματο σουτ μέσα από την περιοχή. Στη φάση του γκολ, ο Ντομαγκόι Βίντα απουσίαζε λόγω ενοχλήσεων στο κεφάλι από προηγούμενη σύγκρουση.

Ο σκόρερ, μάλιστα, άγγιξε και δεύτερο γκολ στο 77′, όταν σούταρε ξανά πίσω από το πέναλτι, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Λιούμπισιτς έπιασε ένα καλό σουτ, έκανε τον Τσάβες να πέσει στη γωνία του, όμως κατέληξε άουτ.

Εκμεταλλευόμενος τις ανεβασμένες γραμμές της ΑΕΚ, ο Παναιτωλικός συνέχισε να απειλεί την ΑΕΚ. Ο Μάιντεβατς είχε δύο καλές στιγμές στο 87′ και στο 89′, αναγκάζοντας σε αμφότερες τον Στρακόσα να επέμβει. Η δεύτερη (σουτ από κοντά), μάλιστα, ήταν μία από τις καλύτερες στιγμες του αγώνα.

Ο Παναιτωλικός έπαιξε σωστά με το ρολόι και δεν απειλήθηκε σημαντικά παρά τα έξι λεπτά καθυστερήσεων. Πήρε τη νίκη, ανέβηκε στους 11 βαθμούς και πάτησε πεντάδα!