Πάτρα: Σπείρα άνοιξε 93 σπίτια – Πέντε ανήλικοι στα μέλη της

Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση - Στις 280.000 ευρώ η λεία της.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που είχε διαπράξει 93 κλοπές σε σπίτια στην Πάτρα, από τα οποία είχαν αφαιρέσει χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας 279.977 ευρώ.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν εννιά άτομα, εκ των οποίων οι πέντε ανήλικοι. Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη κλοπών, κατ εξακολούθηση και κατ επάγγελμα.

Ταυτοποιήθηκαν επίσης τρεις συνεργοί τους ενώ σε βάρος των γονέων των ανηλίκων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Πώς δρούσαν

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ξεκινούσαν το πρωί από τους καταυλισμούς που διέμεναν και χωρισμένοι σε ομάδες των τριών ή τεσσάρων ατόμων, πήγαιναν σε όμορες στον καταυλισμό περιοχές και άνοιγαν σπίτια, κυρίως μονοκατοικίες.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων έμπαιναν στα σπίτια με αναρρίχηση, από ανοιχτό παράθυρο ή ανοιχτή μπαλκονόπορτα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έκαναν διάρρηξη στα παράθυρα ή στην εξωτερική πόρτα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διακριβωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.