Κακοκαιρία Cassandra: Οι περιοχές που θα πέσει πολλή βροχή τις επόμενες ώρες

Στη δυτική Ελλάδα η κακοκαιρία Cassandra έφερε μεγάλους όγκους νερού - Τα νέα στοιχεία της ΕΜΥ - Οι περιοχές που θα δεχτούν μεγάλους όγκους νερού τις επόμενες ώρες.

Επιμένει μέχρι το απόγευμα η κακοκαιρία Cassandra με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και στη δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ:

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • Μέχρι το απόγευμα κατά τόπους στη δυτική Στερεά (ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία), τη δυτική Πελοπόννησο (ιδιαίτερα στα βορειοδυτικά τμήματα) και πιθανώς στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.
  • Μέχρι το απόγευμα, στα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και την ανατολική Μακεδονία και μέχρι το βράδυ στη Θράκη.

Κολυδάς: Περιορίζονται τα φαινόμενα

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά τα έντονα φαινόμενα τείνουν εξασθενήσουν.

«Τοπικά ισχυρές βροχές ή καταιγίδες θα έχουμε μέχρι το απόγευμα στη δυτική Στερεά (κυρίως Αιτωλοακαρνανία), τη δυτική Πελοπόννησο (ιδιαίτερα στα βορειοδυτικά τμήματα) και πιθανώς στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου. Μέχρι το απόγευμα θα επηρεαστούν επίσης τα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και η ανατολική Μακεδονία και μέχρι το βράδυ η Θράκη» αναφέρει.

100 τόνοι νερού ανά στρέμμα

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη μεγάλος όγκος νερού έχει πέσει στο δυτικό τμήμα της χώρας, με τιμές που τοπικά προσεγγίζουν και τους 100 τόνους νερού ανά στρέμμα.

«Σε ότι αφορά την εξέλιξη φαίνεται ότι τις επόμενες ώρες θα επηρεαστεί σημαντικά το κεντροβόρειο – ανατολικό τμήμα της Μακεδονίας αλλά και τα δυτικά τμήματα της Θράκης ενώ στην εξέλιξή του το μέτωπο καθώς θα κινηθεί πιο ανατολικά φαίνεται να εξασθενεί οπότε και θα επηρεάσει με αρκετά μικρότερη ένταση το ανατολικό Αιγαίο και το βορειοανατολικότερο άκρο της χώρας μας» αναφέρει στη δημοσίευσή του στο Facebook.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.