Ιωνάς Καρούσης: Με λευκό φόρεμα η σύντροφος του στην επιμνημόσυνη δέηση – Θρήνος στην κηδεία

«Δεν μπορώ να το χωνέψω» λέει ο θείος του 26χρονου Ιωνά Καρούση - Στην Ιερουσαλήμ η κηδεία, στη Θεσσαλονίκη η επιμνημόσυνη δέηση.

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισαν τον Ιωνά Καρούση που πέθανε σε τρομοκρατικό χτύπημα στο Ισραήλ.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην κηδεία του 26χρονου φοιτητή στο ελληνορθόδοξο κοιμητήριο στην Πύλη του Προφήτη Δαβίδ ή Πύλη Σιών, στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ, αλλά και στην επιμνημόσυνη δέηση που έγινε στη Θεσσαλονίκη, στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς, ο θείος του και η σύντροφος του Ιωνά, που φορούσε λευκό φόρεμα.

«Είναι πολύ άδικο αυτό που έχει γίνει»

«Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα τι έχει γίνει. Νομίζω ότι θα ξυπνήσουμε το πρωί και θα πάμε να κάνουμε όλα αυτά που κάναμε πάντα. Ήταν ένα παιδί καλλιεργημένο. Δυστυχώς έφυγε την ώρα που τελείωνε το πτυχίο του και θα έπιανε δουλειά για να κάνει την καριέρα του σαν αρχιτέκτονας» είπε ο θείος του 26χρονου φοιτητή έξω από τον ιερό ναό.

«Έφυγε δυστυχώς όταν είχε πάει για μια εργασία για τη σχολή του. Πήγε να καταγράψει ένα χώρο και δυστυχώς τον γαζώσανε με τέσσερις σφαίρες στο στήθος. Είναι πολύ άδικο αυτό που έχει γίνει, δεν μπορώ να το χωνέψω» ανέφερε.

Η κηδεία στην Ιερουσαλήμ

Βαρύ το κλίμα και στην Ιερουσαλήμ όπου γίνεται η κηδεία του Ιωνά. Ο Ιωνάς είχε ελληνική και ισραηλινή υπηκοότητα. Είχε γεννηθεί στο Τελ Αβίβ, μεγάλωσε στην Ιερουσαλήμ και διατηρούσε στενές σχέσεις με την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, πόλη καταγωγής του.

Ο Ιωνάς έχασε τη ζωή του όταν δύο ένοπλοι Παλαιστίνιοι άνοιξαν πυρ και επιτέθηκαν με μαχαίρια σε πολίτες, σε πολυσύχναστη περιοχή κοντά σε σταθμό τρένου στο Τελ Αβίβ, πριν εξουδετερωθούν από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Φωτογραφίες από την επιμνημόσυνη δέηση στη Θεσσαλονίκη

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.