Η ανάρτηση της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Ελλάδα ότι ο Ιωνάς Καρούσης δεν ήταν «αθώος πολίτης που επισκεπτόταν το Ισραήλ. Ήταν μέλος του ισραηλινού στρατού» προκάλεσε χθες (4/10) ποικίλλες αντιδράσεις.

Σήμερα η επίμαχη ανάρτηση κατέβηκε και η Παροικία, με μία νέα ανάρτηση στο Facebook, εξηγεί τον λόγο, που δεν είναι άλλος από τις εκκλήσεις και τις εξηγήσεις που δόθηκαν από το περιβάλλον του θύματος. Ταυτόχρονα η Παροικία επιτίθεται και στα Μέσα Ενημέρωσης.

Νωρίτερα έγινε η κηδεία του Ιωνά στην Ιερουσαλήμ και η επιμνημόσυνη δέηση στη Θεσσαλονίκη.

Η ανάρτηση

«Η Παλαιστινιακή Παροικία στην Ελλάδα ανακοινώνει ότι αποσύρει την ανάρτηση από τη σελίδα της που αφορούσε το θάνατο του Έλληνα πολίτη στη Γιάφα. Αυτή η ενέργεια έγινε σε ανταπόκριση των εκκλήσεων και των εξηγήσεων που δόθηκαν από το περιβάλλον του θύματος.

Η αρνητική αντίδραση μερικών ΜΜΕ στην Παλαιστινιακή Κοινότητα, από έναν εξαιρετικά ελάχιστο αριθμό σιωνιστικών και εχθρικών φωνών στην Ελλάδα, δεν εκφράζει με κανέναν τρόπο τη θέση του ελληνικού λαού που υποστηρίζει πάντα τα εθνικά δικαιώματα των Παλαιστινίων και υποστηρίζει τον αγώνα τους για ελευθερία και εκδίωξη της κατοχής.

Διαβεβαιώνουμε αυτές τις φάλτσες φωνές ότι δεν θα μας εμποδίσουν να υψώσουμε τη φωνή μας ενάντια στην κατοχή.

Εμείς στην παλαιστινιακή κοινότητα, γνωρίζοντας πολύ καλά τον πόνο της ανθρώπινης απώλειας, μοιραζόμαστε τον πόνο και το πένθος των οικογενειών των αθώων θυμάτων, παρά το γεγονός ότι τα ΜΜΕ το εκμεταλλεύονται προκειμένου να δυσφημίσουν το σύνολο του Παλαιστινιακού λαού και τον αγώνα του.

Πάντα καλούμε για άμεση κατάπαυση του πυρός ώστε να σταματήσει η αιματοχυσία! Δώστε μια ευκαιρία στην ειρήνη, δώστε στους λαούς την ευκαιρία να ζήσουν ειρηνικά. Σταματήστε τον πόλεμο, άρση του αποκλεισμού, να μπει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, να αρχίσει η ανοικοδόμηση της περιοχής.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας για την απώλεια των ψυχών όλων των αθώων ανθρώπων».

«Φοβερό ψέμα»

Νωρίτερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Καλημέρα» με τη Φαίη Μαυραγάνη ο θείος του αδικοχαμένου Ιωνά, Γιώργος Καρούσης, αναφερόμενος στην Παλαιστινιακή παροικία, έκανε λόγο για αναίσχυντο ψέμα.

Ο Ιωνάς είχε ελληνική και ισραηλινή υπηκοότητα. Είχε γεννηθεί στο Τελ Αβίβ, μεγάλωσε στην Ιερουσαλήμ και διατηρούσε στενές σχέσεις με την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, πόλη καταγωγής του.

«Χθες έγινε μία απόπειρα με ένα αναίσχυντο ψέμα και μία κατάπτυστη ανακοίνωση από μία φερόμενη παλαιστινιακή παροικία της Ελλάδας, όπου παρουσίασαν τον Ιωνά όχι ως αθώο θύμα αλλά ως μέλος του ισραηλινού στρατού. Είναι ένα φοβερό ψέμα. Προσπαθούν να καταδείξουν ότι είναι δικαιολογημένη αυτή η απαράδεκτη τρομοκρατική ενέργεια. Τον παρουσίασαν ώς έναν μισθοφόρο, ο οποίος κατέβηκε από την Ελλάδα στο Ισραήλ για να υπηρετήσει τον ισραηλινό στρατό, ενώ γεννήθηκε, μεγάλωσε, πήγε σχολείο εκεί και εκ του νόμου, υποχρεωτικά, πήγε στρατό εκεί» ανέφερε.

«Εάν η παλαιστινιακή κοινότητα στην Ελλάδα επικροτεί και υποκινεί τρομοκρατικές ενέργειες, θα πρέπει να επέμβει η ελληνική Δικαιοσύνη. Ήταν φίλος της ειρήνης. Όταν μπήκε στο στρατό ζήτησε να μην μπει σε μάχιμη μονάδα και στις τελευταίες δύο επιστρατεύσεις ζήτησε να μην τον πάρουν. Αυτό δείχνει το ήθος της οικογένειας και του ιδίου» πρόσθεσε.