ΣΥΡΙΖΑ – Νίκος Παππάς: Ουδείς που πληροί τις προϋποθέσεις θ’ αποκλειστεί

Τη διεξαγωγή ακόμη και τριών debate προέκρινε ως επιλογή ο Νίκος Παππάς προκειμένου οι υποψήφιοι πρόεδροι να αναπτύξουν τις πολιτικές θέσεις τους. Τι είπε στην Κεντρική Επιτροπή για «χουντικές» συμπεριφορές και διαπλοκή.

Αιχμηρός προς όλους εκείνους που «σχετικοποιούν την έννοια της χούντας» εμφανίστηκε ο Νίκος Παππάς μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΚΟ ανέφερε πως τέτοιες απόψεις «δεν έχουν θέση στις γραμμές μας», προτιμώντας πάντως να μην προσωποποιήσει τις αναφορές του.

Μιλώντας για τους υποψήφιους προέδρους, ο κ. Παππάς ανέφερε πως «κανένας που πληροί τις προϋποθέσεις δεν θα αποκλειστεί από τη διαδικασία».

«Είμαι βέβαιος ότι οι υποψήφιοι πρόεδροι θα αναπτύξουν τις θέσεις τους γύρω από τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν. Αν και πως θα υπηρετήσουν τη συλλογικά διατυπωμένη θέση για προοδευτική εκλογική συνεργασία. Αν και πως θα ενώσουν το κόμμα. Αν και πως θα προχωρήσουν τον μετασχηματισμό».

«Αυτά πρέπει να συζητηθούν με δημόσιο και οργανωμένο τρόπο. Ανοιχτά, ενώπιον του λαού. Και μία και δύο και τρεις φορές. Με την εγγύηση του κόμματος» υποστήριξε ακόμη σχετικά με τη διεξαγωγή των debates.

Ο πρόεδρος της ΚΟ αναφέρθηκε επίσης σε τρεις μεγάλες προκλήσεις: τη δημογραφική κρίση, την κλιματική κρίση, την οικονομική κρίση.

«Η δεξιά πολιτεύεται με αυτές και φτιάχνει συμμαχίες με τα μεγάλα συμφέροντα. Μόνο η προοδευτική παράταξη μπορεί να τις αντιμετωπίσει» τόνισε σχετικώς ενώπιων των μελών.

Και προϋποθέσεις είναι δύο, όπως ανέφερε:

  • Το ανάχωμα στον ιστορικό αναθεωρητισμό Μητσοτάκη.
  • Η ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και οι προοδευτικές αριστερές συνεργασίες.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.