Ευρείας κλίμακας η ένταση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέλη του ανώτερου οργάνου προσκείμενα στον Στέφανο Κασσελάκη αποχώρησαν καταγγέλλοντας μεθόδευση και απόλυτη καταπάτηση του καταστατικού. Όλα αυτά αμέσως μετά την ομιλία της Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία ενημέρωσε για την κατάθεση υποψηφιότητας από τον καθαιρεθέντα πρόεδρο με τον συμβολικό αριθμό 87 υπογραφών και το έγγραφο του πόθεν έσχες.

Το κλίμα ήταν συγκρουσιακό από την αρχή της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, καθώς νωρίτερα, μέλη που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη είχαν εξέλθει προσωρινά από την αίθουσα της συνεδρίασης για να μην παρευρίσκονται ενόσω μιλούσαν οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος.

Η μαζική έξοδός περίπου 20-25 ατόμων, που συνοδεύτηκε από κατηγορίες για την απότομη αλλαγή του οδικού χάρτη, συνέβη όταν ο Παύλος Πολάκης ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει στα μέλη.

Θάνος Μωραΐτης: «Οι μάσκες έπεσαν»

Την αποχώρηση των μελών της ΚΕ που ανήκουν στο «κασσελακικό» μπλοκ δικαιολόγησε ο Θάνος Μωραΐτης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο διευθυντής της ΚΟ, είπε: «Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι φοβούνται τα μέλη, φοβούνται την κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ που σου και αυτό το οποίο οργάνωσαν από χθες ήταν μια μέθοδος αναβολής του συνεδρίου γιατί δεν φοβούνται μόνο τα μέλη, φοβούνται και το συνέδριο.

Εμείς αυτή τη διαδικασία την καταγγείλαμε. Είναι μια διαδικασία που δεν περιμέναμε ποτέ να τη δούμε σε ένα αριστερό δημοκρατικό κόμμα. Είμαστε όμως στη μάχη για το μεγάλο ανοιχτό δημοκρατικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα δώσει όλες τις απαντήσεις απέναντι σε όλες τις μεθοδεύσεις κι όλα αυτά τα οποία γίνονται αυτή τη στιγμή και πληγώνουν κυρίως τα μέλη μας και την κομματική μας βάση.

Όπως συνέχισε, απαντώντας σε σχέση με τον αριθμό των συνέδρων και του τρόπου συμμετοχής τους, «κάποιοι μπορεί να το επιθυμούν να το κάνουν και να το μεθοδεύουν. Οι μάσκες έπεσαν και ετοιμάζονται αυτή τη στιγμή διάφορα σενάρια. Δεν θα νομιμοποιήσουμε εμείς αυτή τη διαδικασία με την παρουσία μας στη συνεδρίαση αυτή».

«Δουλεύουμε και αγωνιζόμαστε μαζί με την οργανωμένη κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ για να έχουμε ένα επιτυχημένο συνέδριο που θα δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις. Θα υπάρχει και συνέδριο και εκλογές προέδρου αυτό να το έχετε καθαρό στο μυαλό σας» κατέληξε.