ΣΥΡΙΖΑ – Γκλέτσος: Μάζεψε τις υπογραφές για να είναι υποψήφιος πρόεδρος

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο Απόστολος Γκλέτσος στο ξενοδοχείο της Αθήνας για να στηρίξει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ - Το μεσημέρι εξασφάλισε συνολικά 32 - Η ατάκα για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Μία – μία συγκέντρωσε ο Απόστολος Γκλέτσος τις τριάντα (+ δύο) υπογραφές των μελών της Κεντρικής Επιτροπής που θα επιτρέψουν την υποβολή υποψηφιότητας για τις προεδρικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δημοφιλής ηθοποιός, πολιτικός και πρώην δήμαρχος Στυλίδας βρέθηκε από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (4/10) στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας κι άρχισε την προσπάθειά του για την εξασφάλιση του ενός εκ των δύο προϋποθέσεων προκειμένου να συμμετάσχει στη διαδικασία κι ο φάκελός του να προωθηθεί κατόπιν στο έκτακτο συνέδριο. Το άλλο είναι η δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες.

Με μια λευκή κόλλα αναφοράς κι ένα στιλό στο χέρι ο Απ. Γκλέτσος πήγαινε από μέλος σε μέλος του οργάνου και ζητούσε την υπογραφή του. Ουδείς του αρνήθηκε. Ούτως ή άλλως παρέχεται το δικαίωμα στα μέλη να υπογράψουν για παραπάνω από έναν υποψήφιο.

«Να μαζέψετε υπογραφές από 29 γυναίκες» τον προέτρεψε μέλος γένος θηλυκού, προτού του ευχηθεί καλή επιτυχία στον αγώνα του. «Θα το προσπαθήσω» απάντησε ο ίδιος χαμογελώντας.

Ο Γκλέτσος ήταν ο πρώτος που εκδήλωσε ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος για την προεδρία, προλαβαίνοντας όλους τους υπόλοιπους. Έκτοτε μιλά δημοσίως για την υποψηφιότητά του και το τι θα ήθελε να φέρει ο ίδιος αν αναλάμβανε την αρχηγία της παράταξης, υμνώντας σταθερά τον Αλέξη Τσίπρα.

Θα στείλει και πόθεν έσχες

Το μεσημέρι ενημέρωσε ο ίδιος πως συγκέντρωσε εν τέλει 32 υπογραφές.

Σε ό,τι αφορά το πόθεν έσχες του, είπε πως θα το αποστείλει ηλεκτρονικά στην Κουμουνδούρου.

Είχε προηγηθεί η ομιλία του προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Σε μια αποστροφή αυτής ο Απόστολος Γκλέτσος υποστήριξε, μιλώντας για τον Στέφανο Κασσελάκη, πως «εμείς φταίμε. Το παιδί δεν είχε κάνει ούτε θαλαμοφύλακας κι εμείς τον κάναμε στρατηγό στον πόλεμο».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.